Πανελλήνιες 2013 Νεοελληνική Γλώσσα, Έκθεση: οι πρώτες εκτιμήσεις

Πώς ήταν τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας, Έκθεσης στις Πανελλήνιες 2013; Διαβάστε πώς τα χαρακτήρισαν οι καθηγητές φροντιστηρίων.

Το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Έκθεσης στις Πανελλαδικές 2013 ήταν βασισμένο στο βιβλίο του καθηγητή Φυσικής, συγγραφέα και πρώην πρύτανη Γ. Γραμματικάκη «Ενας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής».

Οι εκφωνήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας, Έκθεση στις Πανελλήνιες 2013 ήταν ξεκάθαρες και ο μέτρια διαβασμένος μαθητής γράφει καλά ενώ ο καλά προετοιμασμένος μαθητής καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς γράφει για άριστα.

Οι φροντιστές χαρακτήρισαν εύκολα και βατά τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Όπως είπαν χαρακτηριστικά, πρώτη φορά μπαίνουν υποερωτήματα, κάτι που είναι προς διευκόλυνση του υποψηφίου.

Όλες οι ερωτήσεις και τα υποθέματα είναι εντός της διδαχθείσας ύλης με ξεκάθαρα ζητούμενα. Ο λόγος κρίνεται ως κατανοητός με ξεκάθαρα ζητούμενα. Η άσκηση με την παράγραφο αναδεικνύει ότι η επικοινωνία δια της τεχνολογίας μεγαλώνει την απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους, όπως λένε αρχικά οι φροντιστές.

Στις ερωτήσεις της Νεοελληνικής Γλώσσας ζητούσαν από τους υποψήφιους να αναπτύξουν το θέμα τους γύρω από την επικοινωνία και τη μοναξιά του ανθρώπου.

Συνδυάζει περιβάλλον, διαδίκτυο και την αποξένωση των ανθρώπων που προκύπτει από το διαδίκτυο.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν το θέμα γύρω από την επικοινωνία και τη μοναξιά του ανθρώπου, καθώς και να αναπτύξουν την απόψή τους στο ότι ο άνθρωπος αναγνωρίζοντας τον αντικειμενικό κόσμο του σύμπαντος μπορεί να σφραγίσει την ιστορική του πορεία είτε θετικά, είτε αρνητικά, είτε με αγαθά, είτε με πολέμους.

Παράλληλα αναπτύχθηκε και ο προβληματισμός που αφορά τελικά την αποξένωση του ανθρώπου απο το φυσικο του περιβαλλον.

Οι εξετάσεις της Νεοελληνικής Γλώσσας στις Πανελλήνιες 2013 άρχισαν χωρίς προβλήματα λίγη ώρα μετά τις 8 το πρωί και σύμφωνα με το υπουργείο, οι καθηγητές ήταν από νωρίς στις θέσεις τους σε όλα τα εξεταστικά κέντρα.

Διαβάστε ποια είναι τα θέματα SOS για τη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης στις Πανελλήνιες 2013 και ποια είναι τα θέματα SOS για τα Aρχαία Ελληνικά Κατεύθυνσης στις Πανελλήνιες 2013.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.