Πανελλήνιες 2013: Στον “αέρα” οι εξετάσεις. Γιατί κρίνεται το μέλλον τους αύριο

Πώς θα τιναχτούν στον αέρα οι Πανελλήνιες 2013; Γιατί κινδυνεύουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις και γιατί είναι κρίσιμο το αυριανό ραντεβού μεταξύ του υπουργού Παιδείας και την ΟΛΜΕ;

Κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση αύριο, Τετάρτη, του υπουργού Παιδείας κ.Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). Απο αυτήν θα εξαρτηθεί το μέλλον των Πανελλαδικών εξετάσεων για το 2013, που τώρα είναι στο “αέρα”, αν επιμείνουν οι καθηγητές για απεργία.

Οπως είναι γνωστό, η ΟΛΜΕ βρίσκεται μπροστά στη κήρυξη απεργίας μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν στις 17 Μαΐου, αντιδρώντας στην απόφαση για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες από την επόμενη χρονιά.

Για τη απόφαση αυτή θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ την Πέμπτη, ενώ η όποια απόφαση ληφθεί, θα τεθεί στην κρίση των τοπικών ΕΛΜΕ της Ομοσπονδίας, τα μέλη των οποίων θα κληθούν στις 15 του μήνα, στη γενική τους συνέλευση, να εγκρίνουν ή όχι την κινητοποίηση.

Όλες οι παρατάξεις στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, πλην του ΠΑΜΕ (που στηρίζεται από το ΚΚΕ), έχουν ήδη τοποθετηθεί υπέρ της κήρυξης απεργίας πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ υποστήριξαν στην συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας της περασμένης εβδομάδας, ότι ο κοινωνικές παρενέργειες μιας τέτοιας κινητοποίησης κατα την διάρκεια των Πανελλαδικών, θα ήταν τεράστιες και θα είχαν ως αποτέλεσμα να πλήξουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να στρέψουν την κοινωνία εναντίον του.

Σ’ αυτό το κλίμα ο υπουργός Παιδείας αποφάσισε να καλέσει τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, στο γραφείο του, αύριο το απόγευμα, στις 6.00μμ, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της αύξησης ωρών και να τους ενημερώσει για τις λεπτομέρειες της εφαρμογής του νέου σχολικού προγράμματος.

Κατά τα άλλα, τρεις ημέρες μετά τη επιστροφή των μαθητών από τις διακοπές του Πάσχα, στις 15 Μαΐου, λήγουν τα μαθήματα στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της χώρας.
Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του Γυμνασίου θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου 2013 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων του Γυμνασίου να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων Γενικών Λυκείων καθώς και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης, για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών Γενικών Λυκείων καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Διαβάστε γιατί η ΟΛΜΕ «παίζει» ξανά με τις πανελλαδικές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.

10 Σχόλια

  1. Sobara twra? Xronia oloklhra zwa twra to katalabate oti kaneis den noiazetai gia esas?Mprabo talenta kai eis anotera

  2. KAPOIOS. skepsu file mu ligo tn diafora sthn duskolia twn thematwn…tha einai san tis epanal. oso perissotero kathese toso pio duskola tha einai ta themata…

  3. η προταση για απεργια μεσα στις εξετασεισ πιστευω οτι πρεπει να υποστυριχτει απο ολουσ . ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΧΟ ΤΩΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!Κ ΕΓΩ ΔΙΝΩ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΦΕΤΟΣ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΙ!ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ Κ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Κ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ!ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ!

  4. Eseis oi diaxeiristes tis selidas eiste akrivopliromenoi pou kanete propaganda!
    Giati den dimosieute to proigoumeno sxolio mou? Eiste kotes lyrates gi auto. Kai egw pou nomiza oti sto net les oti thes….
    Oreoi eiste gia ftysimo oloi sas.
    Alla basika de me niazei ti tha kanete to sxolio mou etsi, etsi ki alliws to site sas mia malakia einai kai kaneis de to vlepei oute i mana tou de to kserei
    Ante pigente na kryfteite se kana lagoumi

  5. Entaksei kai egw dinw panellinies kai diavaza olo ton kero alla epeidi den thelw na kitaw mono ti tha kanw egw, pisteuw pos kai oi ka8igites exoun dikaioma na diamarthoun me ton mono tropo pou exoun. Kai autoi mono kseroun ti travane kai epeisis den nomizw pos den kseroun tin katastasi mas, oute theloun na mas ekdikithoun i kati tetio. Sto katw katw de me noizei kai toso …apla tha diavasw kalutera.

  6. Γιατί ανακοίνωσαν λίγες μέρες πριν τις πανελλήνιες την αύξηση ωρών εργασίας των καθηγητών αφού θα ισχύσει από το Σεπτέμβριο; Δεν μπορούσαν να τ ανακοινώσουν μετά τις εξετάσεις; Οχι πάντως επειδή σκέφτονται τους μαθητές και τους γονείς τους. Το ίδιο είχαν κάνει και με το σχέδιο Αθηνά και αναβλήθηκε η εξεταστική σε πολλά τ.ε.ι.Γιατί άραγε;

  7. Εμείς που δίνουμε ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΕΣ ρε παιδιά τι φταίμε??? πραγματικα παρακαλώ να μου απαντήσετε…. Διαβάζω 10 μήνες με τρελό άγχος και πολυ κούραση που δεν νομίζω να σας νοιάζει και καθόλου, και μιλάτε 9 μέρες πριν δώσουμε για απεργίες??? Δηλαδή όλους τους προηγούμενους μήνες δεν μπορούσατε να το συζητησετε και να κάνετε μέσα στην ΧΡΌΝΙΑ την απεργία σας…. Τώρα που ξεκινάμε το θυμηθηκατε??? ειναι τελείως ψυχοφθόρο ΟΟΟΟΛΟ αυτο!!!!

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines