Πανελλήνιες 2013 στον αέρα: τι θα γίνει τελικά. Επιστράτευση [video]

Τι θα συμβεί τελικά με τις Πανελλήνιες 2013; Θα γίνει τελικά απεργία στις Πανελλαδικές; Διαβάστε τι ανακοίνωσε ο υπουργός παιδείας.

Οι πανελλήνιες 2013 θα διεξαχθούν ομαλά και στην ώρα τους δήλωσε με νόημα ο υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνοντας ότι “η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει το κοινωνικό συμφέρον, δηλαδή την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη γαλήνη και ηρεμία των μαθητών”.
Αποφασισμένη να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των καθηγητών, προκειμένου οι Πανελλήνιες 2013 να διεξαχθούν απρόσκοπτα και χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση, εμφανίζεται η κυβέρνηση.

Το «πράσινο φως» για να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες δόθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Παιδείας. Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις στις οποίες προέβη εξερχόμενος του πρωθυπουργικού γραφείου.
το υπουργείο Παιδείας προχωρά ήδη στα διαδικαστικά ζητήματα για να δρομολογήσει την επιστράτευση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, χωρίς να περιμένει την απόφαση των γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ και την επικύρωση της από τη συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων.

«Το Υπουργείο Παιδείας δεν ήταν διατεθειμένο να παίξει με την ψυχολογία των μαθητών και των γονιών τους. Έχει τη συνταγματική υποχρέωση και το ηθικό καθήκον να μην αναμένει την υλοποίηση του συγκεκριμένου κινδύνου (σ.σ. της κήρυξης απεργίας)» αναφέρουν εμφαντικά κύκλοι του υπουργείου Παιδείας τονίζοντας την αποφασιστικότητα της πολιτικής του ηγεσίας να διεξαχθούν εγκαίρως και με απόλυτη ομαλότητα οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Για να θεμελιωθεί νομικά η απόφαση για την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επικαλεστεί το νόμο περί εκτάκτων αναγκών. Ήδη από χθες κύκλοι του υπουργείου Παιδείας εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην ΟΛΜΕ κατηγορώντας τη για τορπιλισμό των Πανελληνίων 2013.

Αναταράξεις στη ΔΑΚΕ για τις Πανελλήνιες 2013

Η επικύρωσης της πρότασης για απεργία και από την προσκείμενη στη ΝΔ παράταξη της ΔΑΚΕ έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις και ομαδικά πυρά από το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος προς τους συνδικαλιστές, ενώ προ των πυλών φαίνεται ότι βρίσκεται και η διαγραφή του Νίκου Παπαχρήστου από τη συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ.

Προβληματισμός στους εκπαιδευτικούς

Την ίδια στιγμή προβληματισμός επικρατεί στο εσωτερικό της ΟΛΜΕ, μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για επιστράτευση. Οι καθηγητές ανησυχούν για το ενδεχόμενο να βρεθούν προ τετελεσμένου πριν ακόμα επικυρώσουν την πρόταση για απεργία μέσα στις πανελλαδικές.

Στη γραπτή της ανακοίνωση για το πρόγραμμα έγκρισης της πρότασης για απεργία η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης επισημαίνει ότι «οι παρατάξεις που εισηγούνται την πρόταση δεσμεύονται ηθικά και συνδικαλιστικά ότι δεν θα προχωρήσουν στην ψήφισή της χωρίς μαζικές Γ.Σ. (κατεύθυνση συμμετοχής τουλάχιστον 30% των εγγεγραμμένων μελών των Σωματείων ή στη βάση των Καταστατικών τους) και όχι με αποφάσεις Δ.Σ».

Πρόγραμμα δράσης των καθηγητών

Τη Δευτέρα, 13 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις στους συλλόγους διδασκόντων όλων των σχολείων, την επόμενη ημέρα θα συγκληθούν οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ της χώρας, ενώ την Τετάρτη 15 του μήνα θα συγκληθεί η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα για να επικυρώσει την απόφαση των τοπικών ενώσεων για την πραγματοποίηση ή όχι της απεργίας μέσα στις πανελλαδικές.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του υπουργού για την απεργία στις Πανελλαδικές 2013:

Διαβάστε ποια είναι τα θέματα, SOS για την Ιστορία θεωρητικής κατεύθυνσης για τις Πανελλήνιες 2013.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.