Γιατί δεν πρέπει να πίνετε από κουτάκια αναψυκτικών με το στόμα

Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε με το στόμα από κουτάκια αναψυκτικών; Για ποιο λόγο καθιστά την προσοχή Ινστιτούτο των καταναλωτών;

Την Προσοχή των καταναλωτών εφιστά το Ινστιτούτο Καταναλωτών Νομού Ηλείας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην κατανάλωση αναψυκτικών και νερού με το στόμα, κατευθείαν, από το μπουκάλι ή από το κουτάκι.

Έχει παρατηρηθεί ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και λόγο αυξημένης ζήτησης, αναψυκτικά και πλαστικά μπουκάλια με νερό, δεν έχουν την ιδιαίτερη προστασία στους χώρους φύλαξης, δηλαδή από τα σημεία διανομής προς τα καταστήματα.

Ακόμα και σε πολλά καταστήματα εστίασης έχει παρατηρηθεί ότι λόγο της καλοκαιρινής σαιζόν είναι αποθηκευμένα εξωτερικά του καταστήματος.

Οι Ανύπαρκτοι έλεγχοι των Υγειονομικών αρχών καθώς και οι «πρόχειροι» χώροι που στήνονται βιαστικά –βιαστικά δίπλα από τις «Κάβες ως Συμπλήρωμα της Επιχείρησης», προκειμένου να εξυπηρετηθεί η άνοδος της αυξημένης κίνησης του Καλοκαιριού, εγκυμονεί κίνδυνους για την υγεία των καταναλωτών.

Τα μπουκάλια του νερού είναι εκτεθειμένα για μέρες σε υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα την αλλοίωση τους και οι χώροι πολλές φορές των εγκαταστάσεων βρίσκονται στην «εξοχή» με ότι συνεπάγεται αυτό για την σωστή αποθήκευση των προϊόντων και την προστασία από απρόσκλητους επισκέπτες.

Το ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές τον έλεγχο των επιχειρήσεων αυτών ,και συνιστά στους καταναλωτές να αποφεύγουν την κατανάλωση απευθείας με το στόμα. Το κουτάκι αναψυκτικού θα πρέπει να πλένεται καλά και η μόνη χρήση κατανάλωσης να γίνεται με καλαμάκι ή ποτήρι.

Δείτε τι πρέπει να πίνετε κάθε πρωί με άδειο στομάχι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.