Με αυτές τις τροφές έχουμε 75% πιθανότητες για ημικρανία

Με ποιες τροφές έχουμε 75% πιθανότητες να εμφανίσουμε ημικρανία; Πώς να αντιμετωπίστε άμεσα και αποτελεσματικά τον πονοκέφαλο απο ημικρανίες;

Μπορεί να υπάρχουν τροφές για να μειώσετε τις πιθανότητες για εγκεφαλικό, όμως οι ημικρανίες μπορούν να χαλάσουν τη διάθεση αλλά και το πρόγραμμα μας. Οι αιτίες συνήθως διαφέρουν από άτομο σε άτομο, με τις γυναίκες ωστόσο να ταλαιπωρούνται περισσότερο απ΄ότι οι άντρες.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το στρες, η θλίψη, η ένταση, η περίοδος στις γυναίκες, το έντονο φως, ο θόρυβος, οι μυρωδιές, το υψόμετρο αλλά και άλλοι παράγοντες που συνδέονται με προβλήματα υγείας(αυχενικό, δόντια) ενοχοποιούνται για τις ημικρανίες. Η διατροφή ωστόσο δε βρίσκεται στο απυρόβλητο αφού σύμφωνα με έρευνες υπάρχουν αρκετές τροφές που μπορούν να μας προκαλέσουν ημικρανίες.

Οι τροφές που «αγαπάνε» την ημικρανία είναι (με βάση τα ποσοστά):
Σοκολάτα: 75%
Τυρί: 46%
Εσπεριδοειδή: 30%
Τηγανητά: 19%
Χοιρινό κρέας: 13%
Θαλασσινά: 10%

Επίσης για την εκδήλωση ημικρανιών ενοχοποιούνται και κάποια ροφήματα όπως ο καφές , το τσάι και το κόκκινο κρασί.

Πώς να αντιμετωπίστε άμεσα και αποτελεσματικά τον πονοκέφαλο
Αφήστε τα βότανα να κάνουν τη δουλειά τους. Η φύση έχει φροντίσει να καλλιεργήσει πλήθος βοτάνων με αναλγητικές , ηρεμιστικές , αντισπασμωδικές και χαλαρωτικές δράσεις. Τα παρακάτω βότανα αν τα καταναλώνετε προληπτικά τότε η εμφάνιση των ημικρανιών θα μειωθεί σημαντικά.
Αυτά είναι:
Λεβάντα
Τήλιο
Βαλεριάνα
Χαμομήλι
Μελισσόχορτο
Μέντα
Πασιφλόρα

Μην ξεχνάτε επίσης να πίνετε την ημέρα περίπου 7 ποτήρια νερό καθώς ένας αφυδατωμένος οργανισμός έχει μεγαλύτερε πιθανότητες να εμφανίσει ημικρανία.

Διαβάστε ποιες είναι οι 9 τροφές που κόβουν την όρεξη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.