Mίζες εκατομμυρίων του Άκη στον Κύπριο πρώην υπουργό Μιχαηλίδη

Πόσα εκατομμύρια από μίζες πήρε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του Μιχάλης;

Αντιμέτωπος με τους Έλληνες ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο θα έρθουν το αμέσως επόμενο διάστημα ο πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του Μιχάλης. Στον Κύπριο πρώην πολιτικό αξιωματούχο και στον γιο του εστάλησαν κλήσεις προς απολογία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Και αυτό γιατί σε τραπεζικό τους λογαριασμό εντοπίστηκαν 10 εκατ. δολάρια, χρήματα που φέρονται να προέρχονται από μίζες για την υπογραφή της σύμβασης με τον Άκη Τσοχατζόπουλο για τα Tor-M1. Δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού είναι ο Μιχάλης Μιχαηλίδης και συνδικαιούχος ο πατέρας του.

Η εξέλιξη αυτή διευρύνει και άλλο τον κύκλο των κατηγορουμένων για την υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος με φερόμενο ως κεντρικό πρόσωπο τον άλλοτε υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο και 18 ακόμη πρόσωπα που από τον περασμένο Απρίλιο δικάζονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Τον Ντίνο Μιχαηλίδη για τον οποίο διεξάγονται έρευνες και στην Κύπρο είχε κατονομάσει στην απολογία του ο εξάδελφος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Νικόλαος Ζήγρας.

«Πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση ήταν και ο Ντίνος Μιχαηλίδης προσωπικός φίλος του Α. Τσοχατζόπουλου και πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του», είχε αναφέρει στην απολογία του Νίκος Ζήγρας συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για «πρόσωπο που μεθόδευε όλες τις συζητήσεις – επαφές – αποφάσεις μεταξύ Fouand al Zayad, Καμπούρογλου και Τσοχατζόπουλου».

Κατά τον Ν. Ζήγρα, ο πρώην πολιτικός αξιωματούχους της Κύπρου ήταν ακόμη: «Αυτός που μετέφερε προσωπικά μεγάλα ποσά σε βαλίτσες στην Ελλάδα και αυτός που μετέφερε όλες τις επιταγές από τους al Zayad και Καμπούρογλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρο) καθώς και τα ποσά σε μετρητά μαζί με το γιο του Μιχάλη Μιχαηλίδη».

Οι επαφές και οι συναντήσεις του Ντίνου Μιχαηλίδη με τον Α. Τσοχατζόπουλο ήταν, σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα, πολύ συχνές, πάντα βράδυ στα γραφεία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στην Κομνά Τράκα και την Ομήρου. Από την πλευρά του, πάντως, ο Ντίνος Μιχαηλίδης, έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην υπόθεση -μάλιστα είχε καταθέσει μήνυση και αγωγή αποζημίωσης σε βάρος του Ν. Ζήγρα- ωστόσο, τα ευρήματα της ανακριτικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη φαίνεται να τον διαψεύδουν.

Και αυτό γιατί οι δυο ανακριτές, εντόπισαν υπεράκτια εταιρία μέσω της οποίας διακινήθηκαν χρήματα σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη με συνδικαιούχο τον πρώην υπουργό πατέρα του, στην Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα, τα χρήματα διακινήθηκαν μέσω της εταιρείας «Beeston» και φέρονται να προέρχονται από τον Σύρο επιχειρηματία (με πορτογαλική υπηκοότητα) και μόνιμο κάτοικο Κύπρου, Fouad Al-Zayat.

Ο τελευταίος φέρεται ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείες Drumillan η οποία είχε αναλάβει την πώληση των Tor-m1 στην Ελλάδα και κατά την ελληνική δικαιοσύνη εμπλέκεται στις μίζες εκατομμυρίων δολαρίων προς το υπουργείο Άμυνας. Αξίζει να σημειωθεί πως ως εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρείας εμφανίζονταν ο Βλάσσης Καμπούρογλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Τζακάρτα τον Οκτώβρη του 2012.

Δείτε τη σαμπάνια του Άκη Τσοχατζόπουλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.