Υπόθεση Νίκου Σεργιανόπουλου: “ήθελε να τον εξοντώσει”

Ποια ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για το δολοφόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου; Τι ζήτησε η σύζυγος του δολοφόνου;

Σαν κεραυνός ακούστηκε η πρόταση της εισαγγελέως του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών για τον Γεωργιανό Δαβίδ Μουρτινέλι, που έκοψε με 21 μαχαιριές το νήμα της ζωής του δημοφιλούς ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου τον Ιούνιο του 2008. Μιλώντας σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο, πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου χωρίς τα ελαφρυντικά που του είχαν αναγνωριστεί πρωτοδίκως.

«Ηθελε να τον εξοντώσει!» είπε η δικαστική λειτουργός και, αν γίνει δεκτή η πρότασή της, τότε ο 40χρονος αλλοδαπός, που σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και δέκα μηνών, «φλερτάρει» και πάλι με τα ισόβια! Η εισαγγελέας της έδρας ήταν «καταπέλτης» στην αγόρευσή της για τον κατηγορούμενο.

Σε αυστηρό τόνο και υπό το παγερό βλέμμα του 40χρονου Δαβίδ Μουρτινέλι, η δικαστική λειτουργός Νίκος Σεργιανόπουλος ανέλυσε τα γεγονότα της 3ης Ιουνίου 2008, όταν έχασε με φριχτό τρόπο τη ζωή του ο άγρια δολοφονημένος ηθοποιός, και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη: «Ολα τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα συνηγορούν σε ένα και μόνο γεγονός: ότι ο κατηγορούμενος ήθελε να τον εξοντώσει» τόνισε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε: «Πρώτα έγινε η διατομή του λάρυγγα και ακολούθησαν τα υπόλοιπα τραύματα. Δεν υπάρχει τίποτα που να μη βοά για τη βιαιότητα αυτού του εγκλήματος»!

Στη συνέχεια, αμφισβήτησε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί εγκλήματος πάθους που διαπράχθηκε σε βρασμό ψυχικής ορμής στον Νίκο Σεργιανόπουλο: «Η ψυχραιμία και οι ιδιαίτερες ικανότητες με τις οποίες ο κατηγορούμενος απασφάλισε την πόρτα καθώς επίσης και η αγωνιώδης προσπάθειά του να καταληστέψει το θύμα, δεν συνδέονται με ένα άτομο που δεν ήξερε τι έκανε».

Ιδιαίτερα αιχμηρές ήταν οι παρατηρήσεις της εισαγγελέως και για την προσωπικότητα του κατηγορουμένου, την οποία περιέγραψε ως επικίνδυνη: «Δεν είναι το άτομο που θέλει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Είναι μία επικίνδυνη προσωπικότητα που σκηνοθέτησε ένα στυγερό έγκλημα και ενήργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» τόνισε η δικαστική λειτουργός, συμπληρώνοντας ότι πρόθεση του 40χρονου ήταν να σκοτώσει τον Νίκο Σεργιανόπουλο για να τον ληστέψει: «Πρόθεση του κατηγορουμένου ήταν να θανατώσει το θύμα κι εν συνεχεία η ληστεία»!

Τέλος, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να μην κάνει δεκτή την ελαφρυντική περίσταση του πρότερου έντιμου βίου, η οποία είχε αναγνωριστεί πρωτόδικα στον κατηγορούμενο: «Ποιος ήταν ο πρότερος έντιμος βίος του; Μπήκε λάθρα στην Ελλάδα, εκδιδόταν στην πλατεία Βικτωρίας και είχε απελαθεί επανειλημμένα από τη χώρα. Είναι ένας περιθωριακός. Είναι εντελώς συμπτωματικό ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο»!

Η Εισαγγελία Εφετών είχε ασκήσει έφεση υπέρ του νόμου κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου που καταδίκασε τον Γεωργιανό σε κάθειρξη 20 ετών και δέκα μηνών, κρίνοντάς τον ένοχο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ενώ μετέτρεψε σε κλοπή την αρχική κατηγορία της ληστείας. Αυτό σημαίνει ότι αν το Εφετείο κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως -η οποία ταυτίζεται απόλυτα με εκείνη του εισαγγελέα Εφετών-, ο 40χρονος θα βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η επιστολή της συζύγου και η έκκληση για μείωση ποινής του δολοφόνου του Νίκου Σεργανόπουλου

Το γεγονός που σημάδεψε τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία δεν ήταν άλλο από την εμφάνιση δι’ αλληλογραφίας της συζύγου του 40χρονου κατηγορουμένου! Ηταν η πρώτη φορά που «ακούστηκε» η γυναίκα του Γεωργιανού killer, καθώς μέχρι χθες τηρούσε απόμακρη στάση και απέφευγε να κάνει αισθητή την παρουσία της. Μπροστά όμως στο ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε ισόβια ο σύζυγός της έστειλε μία επιστολή, η οποία διαβάστηκε από τους συνηγόρους του κατηγορουμένου.

Η σύζυγος του Μουρτινέλι δολοφόνου του Νίκου Σεργανόπουλου, που ζει με τα παιδιά τους στη Γεωργία, ζήτησε από το δικαστήριο να εξετάσει με επιείκεια την περίπτωση του άντρα της και να μειώσει την ποινή του: «Μετά από αυτήν την τραγωδία, εγώ και τα δύο μου παιδιά περάσαμε πέντε εφιαλτικά χρόνια. Ο άντρας μου έφυγε εξαιτίας της φτώχειας που υπάρχει στη χώρα και ήρθε στην Ελλάδα για να δουλέψει» ανέφερε η επιστολή και κατέληγε: «Συγγνώμη αν σας κούρασα με τον πόνο της καρδιάς μου. Θα μπορούσα να δώσω όσα χρόνια μου απομένουν για να μειώσω την ποινή του άντρα μου. Εγώ είμαι άρρωστη και ανήμπορη να μεγαλώσω μόνη μου τα παιδιά μου»!

Οσον αφορά την απολογία του 40χρονου κατηγορουμένου, αυτή δεν διαφοροποιήθηκε από όσα είχε πει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο και κατηγόρησε για ακόμη μία φορά τον Νίκο Σεργιανόπουλο ότι τον προσέβαλε: «Μου είπε ότι στο σπίτι θα είχε γυναίκες. Δεν είχε δικαίωμα να μου προτείνει να κάνω ό,τι ήθελε. Ηρθε μπροστά μου, ενώ είχα τα μάτια κλειστά και με την απειλή μαχαιριού μου ζήτησε να του κάνω στοματικό έρωτα. Φοβήθηκα, θύμωσα, θόλωσα. Δεν μπορούσε να με προσβάλλει με αυτόν τον τρόπο. Δεν θυμάμαι γιατί του έκοψα τον λαιμό, είχα πάρει κοκαΐνη. Δεν σκόπευα να τον χτυπήσω εκεί. Δεν μπορώ να δώσω λογική εξήγηση. Δεν είμαι δολοφόνος» ισχυρίστηκε απευθυνόμενος στο δικαστήριο ο 40χρονος, ο οποίος αρνήθηκε ότι εκδιδόταν στα διάφορα στέκια του αγοραίου έρωτα: «Λυπάμαι αφάνταστα γι’ αυτό που έγινε. Κάθε φορά ζητάω από τον Θεό να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να ανατρέψω αυτό που έγινε…» κατέληγε η απολογία του Μουρτινέλι.

Διαβάστε τι είπε στην κατάθεση του ο ψυχίατρος του Νίκου Σεργιανόπουλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.