ΕΟΠΥΥ: ποιοι δικαιούνται δωρεάν φάρμακα

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ; Ποιοι ασφαλισμένοι έχουν την δυνατότητα για συμμετοχή στα δωρεάν φάρμακα του ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να διευκολύνει τους ασφαλισμένους που αδυνατούν να πληρώσουν συμμετοχή στην αγορά των αναγκαίων για την υγεία τους φαρμάκων, αποφάσισε τη χορήγηση μέσω φαρμακείων του, φαρμάκων όλων των θεραπευτικών κατηγοριών, χωρίς συμμετοχή, σε ασφαλισμένους που έχουν επιλεγεί με συγκεκριμένα κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια, με διαδικασία που θα εποπτεύει ο Οργανισμός και κατόπιν υπόδειξης των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη οργανώσει τη διάθεση δωρεάν φαρμάκων από τα φαρμακεία του της Λ. Αλεξάνδρας 119 ΑΘΗΝΑ, Δαβάκη 44 ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Αλ. Παναγούλη 91 Ν. ΙΩΝΙΑ και Μπουμπουλίνας 7-13 ΠΕΙΡΑΙΑ.

Οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται κανονικά στον θεράποντα γιατρό τους για εξέταση-συνταγογράφηση.

Ο γιατρός από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα ενημερώνει τον ασθενή ότι είναι δικαιούχος του ανωτέρω προγράμματος και ο ασθενής θα επιλέγει εάν επιθυμεί να παραλάβει τα φάρμακα του από τα ανωτέρω φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ χωρίς συμμετοχή. Το δίκτυο των κοινωνικών φαρμακείων σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την Επικράτεια.

Με νεώτερη ανακοίνωση ο ΕΟΠΥΥ τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει για την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος.

Διαβάστε ποιο είναι το νέο χαράτσι φωτιά του ΕΟΠΥΥ που καίει τους ασφαλισμένους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.