#

Νεκρός βρέθηκε ο 33χρονος λοχαγός Μιχάλης Σταύρου

Πώς βρέθηκε νεκρός ο 33χρονος λοχαγός Μιχάλης Σταύρου φορώντας ρούχα παραλλαγής; Ποιες οι πρώτες πληροφορίες από την ιατροδικαστιή εξέταση;

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση του 33χρονου λοχαγού Μιχάλη Σταύρου από τη Γεροσκήπου, η εξαφάνιση του οποίου προκάλεσε το παγκύπριο ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες. Ο 33χρονος εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Γεωργίου Πέγειας στην Πάφο, από ψαρά που είχε βγει στα ανοιχτά με τη βάρκα του.

Βάσει των πρώτων στοιχείων, η σωρός του Μιχάλη Σταύρου θεάθηκε από τον ψαρά στα ανοιχτά του Αγίου Γεωργίου, παρά την βραχονησίδα «Γερόνησος», να βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας, σε κοντινή σχετικά απόσταση από το σημείο της ακτής όπου εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης το αυτοκίνητο του.

Παρά το ότι δεν έχει γίνει ακόμα η τυπική αναγώριση της σωρού, το γεγονός ότι το πτώμα έφερε την στρατιωτική στολή παραλλαγής δεν έφησε εξ αρχής αμφιβολία για την ταυτότητα του νεκρού. Στο μέρος μετέβη άμεσα ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας Πάφου, καθώς και κλιμάκιο του Αρχηγείου Αστυνομίας που μετέβη στην Πάφο για τον σκοπό αυτό.

Δύτες και άλλα στελέχη της Λιμενικής προχώρησαν μετά από έντονες προσπάθειες, που δυσχέραινε η θαλασσοταραχή, στην ανάσυρση της σωρού και τη μεταφορά της στην ακτή, όπου ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους προέβη σε αυτοψία.

Μετά και την αυτοψία από τους ιατροδικαστές στη σορό του άτυχου άνδρα, επιβεβαιώθηκε ότι αυτό, ανήκει στον 33χρονο λοχαγό της Εθνικής Φρουράς Μιχάλη Σταύρου, αφού βρέθηκε με τη στολή παραλλαγής από τη μέση και κάτω, καθώς και με άρβυλα.

Η σωρός έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Πάφου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διασαφηνισθούν όλα τα δεδομένα της τραγικής αυτής υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, εκ πρώτης όψεως αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια, ενώ περισσότερο φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του 33χρονου Μιχάλη Σταύρου αναμένεται να ρίξει η νεμομισμένη νεκροτομή.

Ο Μιχάλης Σταύρου είχε χαθεί από την περασμένη Τρίτη και η τραγική κατάληξη της υπόθεσης, κάνει από το πρωί τον γύρο της Κύπρου, η οποία παρακολουθούσε τις προσπάθειες των Αρχών για εντοπισμό του 33χρονου λοχαγού.

Στο μέρος συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για συλλογή και άλλων τεκμηρίων που θα συμβάλουν στην ολοκλήρωση της εικόνας για τα όσα δραματικά συντελέστηκαν τις μέρες αυτές στην υπόθεση, που κατέληξε σήμερα στον τραγικό επίλογο.

Διαβάστε ποια ήταν τα τελευταία λόγια του 20χρονου στρατιώτη Στάθη Κρόκου που σκοτώθηκε από ανατροπή άρματος μάχης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!