#

Σάλος: Ο Αναστασιάδης, ο Ρώσος μεγιστάνας και το ιδιωτικό λίαρ τζετ

Τι απάντησε ο Νίκος Αναστασιάδης στις κατηγορίες ότι ταξίδεψε στο Παρίσι με ιδιωτικό αεροπλάνο Ρώσου μεγιστάνα;

Ο Νίκος Αναστασιάδης επέλεξε να δώσει τις δικές του απαντήσεις για το θέμα της μετάβασής του στο Παρίσι με το ιδιωτικό αεροπλάνο γνωστού Ρώσου μεγιστάνα….

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν εξαγοράζεται για μια μετάβαση στο εξωτερικό αξίας έξι χιλιάδων ευρώ, δήλωσε στο Σίγμα, ο Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, για την μετάβασή του στην Γαλλία την προηγούμενη βδομάδα, με ιδιωτικό τζετ, Ρώσου Γερουσιαστή φίλου του.

”Τι ενοχλεί κάποιους να βλέπουν, το φεγγάρι ή το δάκτυλο; Tο φεγγάρι ήταν η σημαντική συνάντηση που είχα με το Γάλλο ομόλογό μου και η οποία έπρεπε οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί.

Το δάκτυλο, η μετάβαση της προεδρικής αποστολής διά της κανονικής οδού, η οποία θα στοίχιζε στα ταμεία του κράτους 6 χιλιάδες ευρώ”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος απέφυγε την καθυστέρηση του εν μέσω απεργιών

Η συμβολή του Ρώσου Γερουσιαστή για τη μετάβαση του Προέδρου στη Γαλλία, προέκυψε, εφόσον ήταν ορατός ο κίνδυνος ματαίωσης της συνάντησης με το Γάλλο Πρόεδρο, αν ο πρόεδρος με τη συνοδεία του, μετέβαιναν με κανονική πτήση, εξαιτίας των απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στα γαλλικά αεροδρόμια.

Η προγραμματισθείσα δρομολογημένη πτήση Λάρνακα – Ρώμη – Παρίσι, δε μπορούσε να καταστεί εφικτή λόγω των απεργιών. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις, συνεργάτης του Προέδρου στο πρώην δικηγορικό γραφείο του, ήταν σε θέση να γνωρίζει ότι το τζετ θα μετέβαινε στη Γενεύη για συντήρηση.

Σε επικοινωνία του Προεδρικού με το Ρώσο, αμέσως το παραχώρησε χωρίς καμία χρέωση το τζετ του για τη μετάβαση της προεδρικής συνοδείας στο Παρίσι.

Ερωτήματα ΑΚΕΛ για το ιδιωτικό τζετ του Ρώσου μεγιστάνα

Με γραπτή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιωργος ΛουκαΪδης διερωτάται:

Πρώτο, κατά πόσο αυτή η ενέργεια του Προέδρου δε συγκρούεται με τις θεωρητικές του διακηρύξεις για σεβασμό των κανόνων ηθικής δεοντολογίας που πρέπει να διέπουν τις πράξεις κρατικών αξιωματούχων.
Δεύτερο, σε ποιο βαθμό συνάδει η ενέργεια του κ. Αναστασιάδη με τον κώδικα δεοντολογίας που υπέγραψαν τα μέλη της κυβέρνησης με την ανάληψη των καθηκόντων τους.
Τρίτο, γιατί ο Αν. Κυβερνητικός εκπρόσωπος, με δημόσιες δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό Άστρα, αρνήθηκε ότι το ιδιωτικό τζετ που χρησιμοποίησε ο κ. Αναστασιάδης ανήκει σε Ρώσο μεγιστάνα;

Ποιος είναι ο Ρώσος Γερουσιαστής

Πρόκειται για το Μέλος της Ρωσικής Δούμας και επιχειρηματία Αλεξάντερ Λεπέτεβ, ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του Προέδρου Αναστασιάδη, και πελάτης στο πρώην δικηγορικό γραφείο του Προέδρου τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο εν λόγω Ρώσος, συνέβαλε λοιπόν με την παραχώρηση του πολυτελούς ιδιωτικού του τζετ στην Προεδρική αποστολή για τη διήμερη επίσκεψη στη Γαλλία την περασμένη Τρίτη, όπου το απόγευμα της επόμενης μέρας ήταν προγραμματισμένη η κρίσιμη συνάντηση του Προέδρου με το Γάλλο ομόλογο του Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ρώσος Γερουσιαστής διαθέτει τρία πολυτελή τζετ, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται μόνιμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Η διαχείριση του εν λόγω αεροσκάφους ανήκει στο πρώην δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας και είναι εγγεγραμμένο σε εταιρεία ρωσικών συμφερόντων.

Διαβάστε εάν η κόρη του Νίκου Αναστασιάδη γλύτωσε λεφτά από το κούρεμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!