Δημοσκόπηση Rass: ποιο κόμμα παίρνει προβάδισμα

Ποιο κόμμα βρίσκεται στην κορυφή σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Rass; Ποια κόμματα παρουσιάζουν άνοδο στην δημοσκόπηση Rass.

Προβάδισμα 1,1% για τη Ν.Δ , βαρομετρικό χαμηλό για ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τά οποία εμφανίζονται να μπαίνουν οριακά στη Βουλή, αποκαλύπτει νέα δημοσκόπηση Rass.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε η Rass για λογαριασμό του “Ελεύθερου Τύπου”, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 4%, ενώ το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, καταγράφει ποσοστό 3%.

Η ΝΔ παρουσιάζει οριακή άνοδο στο ποσοστό της, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ και η διαφορά υπέρ της ΝΔ βρίσκεται στο 1,1%.

Ειδικότερα στη Δημοσκόπηση Rass:

Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με μεγάλη διαφορά στην καταλληλότητα πρωθυπουργού με 46,8% έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σαφής είναι η πρωτιά της ΝΔ και στην παράσταση νίκης με ποσοστό 54,4% έναντι 38,6% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα της ΕΡΤ ,το 72,7% συντάσσεται με τον Αντώνη Σαμαρά και εκφράζει την άποψη ότι η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει αφού μειωθεί το προσωπικό και εξορθολογιστεί η λειτουργία της.

Στην ερώτηση της Δημοσκόπησης Rass «αν θέλετε η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία ή να πάμε σε πρόωρες εκλογές», το 61,8% απαντά ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία και είναι κοινό αίτημα των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά ε τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, το 54,4% τάσσεται υπέρ. Δυσαρέσκεια καταγράφεται ωστόσο από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ από την προσπάθεια του κόμματος για στροφή στο ρεαλισμό, καθώς δύο στους τρεις ψηφοφόρους, δηλώνουν δυσαρεστημένοι.

Διαβάστε τι αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις Public Issue και VPRC.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.