Στάθης Κρόκος: τι απάντησε το ΥΕΘΑ για τον θάνατο του στρατιώτη

Τι απάντησε το υπουργείο για τον θάνατο του 20χρονου στρατιώτη Στάθη Κρόκου από ανατροπή άρματος μάχης;

Εντολή για άμεση παράδοση του πορίσματος – μέσα στα επόμενα 24ωρα – για τα αίτια του δυστυχήματος με τον νεκρό στρατιώτη Στάθη Κρόκο, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ.

«Λόγω της σοβαρότητας του τραγικού συμβάντος που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή του Ωρωπού και στοίχισε τη ζωή σε ένα στρατιώτη – πεζοναύτη, εντέλλονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ όπως φέρουν σε πέρας το ταχύτερο δυνατό το έργο τους για τα αίτια του δυστυχήματος και να ολοκληρώσουν και παραδώσουν το σχετικό πόρισμα μέσα στα επόμενα 24ωρα», αναφέρει στην εντολή του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο στρατιώτης Στάθης Κρόκος έχασε τη ζωή του, στις 05:50, όταν το ερπυστριοφόρο όχημα Μ113 που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και έπεσε σε χαράδρα στη Συκάμινο Ωρωπού στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας. Ο στρατιώτης είχε καταταγεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πεζοναυτών τον περασμένο Νοέμβριο.

Το ερπυστριοφόρο όχημα ανήκε σε φάλαγγα οχημάτων του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία εκινείτο προς το λιμάνι του Ωρωπού λόγω της συμμετοχής των τμημάτων στην εν εξελίξει διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση.

Συλλυπητήρια από τα πολιτικά κόμματα για τον Στάθη Κρόκο. Άμεσες και καθαρές απαντήσεις για τις αιτίες της ανατροπής του Μ-113, που προκάλεσε τον θάνατο ενός στρατιώτη, ζητεί ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας. Όπως αναφέρει, «τα ερωτήματα αναφορικά με την επαρκή εκπαίδευση, τις συνθήκες διαβίωσης των στρατιωτών χάριν της εξασφάλισης της “ετοιμότητας” και του τεχνικού ελέγχου των οχημάτων πρέπει να απαντηθούν με τρόπο πλήρη και σαφή».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, «πρέπει να αναδειχθεί και το τεράστιο ανοιχτό ζήτημα της προτεραιοποίησης από το ελληνικό κράτος, αλλά και από τις Ένοπλες Δυνάμεις, του θέματος της οδικής ασφάλειας». «Ένα ερπυστριοφόρο όχημα τύπου Μ-113, το οποίο χρησιμοποιεί ο ελληνικός στρατός εδώ και 10ετίες, είναι φτιαγμένο για να μην ανατρέπεται τόσο εύκολα και μάλιστα εκτός συνθηκών μάχης», συμπληρώνει.

Άμεση διερεύνηση και ενδελεχή έλεγχο των συνθηκών και των αιτιών του θανάτου του στρατιώτη Στάθη Κρόκου ζήτησαν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι αρμόδιοι τομεάρχες των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γ. Νταβρής και Μπ. Παπασπύρος.

Ευθύνες για το δυστύχημα προσάπτει η Χρυσή Αυγή στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «οι ξεπουλημένοι πολιτικοί του μνημονίου, που στοχεύουν στην οριστική διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων». Όπως αναφέρει, «άχρηστος εξοπλισμός και οχήματα που θα έπρεπε να έχουν γίνει παλιοσίδερα εδώ και δεκαετίες, δεν αποσύρονται για λόγους “οικονομίας”, δηλαδή για να πληρώνουμε ληστρικά επιτόκια στους διεθνείς τοκογλύφους». «Την ίδια ώρα το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν έχει κάνει ούτε μία περικοπή στα δικά του προκλητικά προνόμια και συνεχίζει να παρασιτεί εις βάρος ενός ολόκληρου Έθνους», καταλήγει.

Τη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του στρατιώτη Στάθη Κρόκου εξέφρασε και το ΚΚΕ.

Διαβάστε τι δήλωσε η χαροκαμένη μάνα του Στάθη Κρόκου και ποιος ήταν ο άτυχος 20χρονος στρατιώτης Στάθης Κρόκος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.