#

Ποια υπουργός κάνει απεργία πείνας

Ποια υπουργός κάνει απεργία πείνας; Mε ποιο αίτημα η υπουργός προχώρησε σε απεργία πείνας;

Η υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Υεμένης Χούρια Μασούρ ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά σε απεργία πείνας με αίτημα την αποφυλάκιση περίπου 60 ακτιβιστών που παραμένουν υπό κράτηση, χωρίς να έχουν δικαστεί, εδώ και δύο χρόνια, από την εξέγερση του 2011.

«Πραγματοποιώ απεργία πείνας και δεν θα σταματήσω μέχρι να απελευθερωθούν οι νέοι της επανάστασης» είπε η υπουργός Χούρια Μασούρ η οποία συμμετέχει σε μια καθιστική διαμαρτυρία που οργάνωσαν περίπου 20 ακτιβιστές στον περίβολο της κεντρικής φυλακής της Σαναά.

masourΟι ακτιβιστές πήγαν το Σάββατο να επισκεφθούν τους κρατούμενους, η παρατεταμένη προφυλάκιση των οποίων έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στην κοινή γνώμη, και αποφάσισαν αυθόρμητα να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον τρόπο. Συνολικά 58 νέοι που συμμετείχαν στη λαϊκή εξέγερση, η οποία οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, τον Φεβρουάριο του 2012, κρατούνται στις φυλακές και η τύχη των 17 από αυτούς παραμένει αδιευκρίνιστη, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Hood.

Από τις 24 Μαΐου 20 κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας με αίτημα την αποφυλάκισή τους. Στις αρχές του έτους ο πρόεδρος Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι είχε αποφασίσει την απελευθέρωση των νέων, κάτι όμως που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Οι ακτιβιστές κατηγορούν ως υπεύθυνο για την καθυστέρηση τον γενικό εισαγγελέα της χώρας.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αργά σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος Χάντι είχε επαφές με τα μέλη της κυβέρνησής του και με στενούς συνεργάτες του προκειμένου να βρεθεί μια λύσης στο ζήτημα αυτό.

Δείτε ποιος υπουργός βρίσκεται οριακά προς την έξοδο από την κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!