Άγιον Όρος: γιατί έγινε επέμβαση των ΜΑΤ στη μονή Εσφιγμένου [φωτο]

Γιατί έγινε επέμβαση των ΜΑΤ στη μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος σήμερα το πρωί; Ποια είναι η διαμάχη των μοναχών της μονής Εσφιγμένου;

Επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους, καθώς μοναχοί της Νέας Αδελφότητας που έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα ζητούν να μπουν στη Μονή, όπου βρίσκονται «ταμπουρωμένοι» οι μοναχοί της Παλαιάς Αδελφότητας.

Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά ένας μοναχός, ενώ μέλη της Παλαιάς Αδελφότητας πέταξαν αναμμένο στουπί, προκειμένου να εμποδίσουν ένα όχημα (που είχε φέρει η αστυνομία) να σπάσει την πόρτα.

agio-oros-mat-moni-esfigmenou 2

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η επιχείρηση της αστυνομίας, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για επέμβαση εισαγγελέα τις επόμενες ώρες.

Οι μοναχοί της Παλαιάς Αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου δηλώνουν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν το κονάκι.

Σημειώνεται ότι η Νέα Αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα, σύμφωνα με τα οποία πρέπει να εκκενωθεί το κονάκι από την Παλαιά Αδελφότητα για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και αναστήλωσης της μονής που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ με σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ.

Διαβάστε τι προσφέρει η Μονή Εσφιγμένου για να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.