Επεισόδια στο Παπαδόπουλος – Στον αναπνευστήρα φίλαθλος [φωτο]

Ποια τα σοβαρά επεισόδια που εξελίχθηκαν στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος; Ποια η κατάσταση της υγείας φιλάθλου και τι απαντά η Αστυνομία;

Επεισόδια σε αγώνες Ολυμπιακού – Παναθηναικού έχουν δει πολλά οι οπαδοί, όχι όμως και σε φιλικά παιχνίδια. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος στη Λάρνακα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας του φιλικού αγώνα προετοιμασίας μεταξύ των ομάδων της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα.

Οπαδοί των δύο ομάδων προκάλεσαν επεισόδια, προσερχόμενοι στο γήπεδο επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα, ρόπαλα και φωτοβολίδες, αρχικά εναντίον μικρής δύναμης αστυνομικών η πλειοψηφία των οποίων τραυματίστηκε, για να στραφούν στη συνέχεια εναντίον αλλήλων.

Από τη ρίψη φωτοβολίδας άρπαξε φωτιά 20χρονος κάτοικος Λεμεσού, ο οποίος με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και στη συνέχεια, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου βρίσκεται διασωληνωμένος.

Έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε ο 20χρονος στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, διεξάγει η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

Στο μεταξύ, φίλαθλοι καταγγέλλουν ότι η Αστυνομία άργησε πάνω από 40 λεπτά να αναλάβει δράση. Όπως αναφέρει η AlithiaOnline, τα επεισόδια άρχισαν 15 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, φίλαθλοι της ομάδας της Λεμεσού προσέγγισαν την κερκίδα της γηπεδούχου ομάδας και άρχισαν να ρίχνουν μολότοφ. Έτσι, αντέδρασαν οι οπαδοί της Ανόρθωσης με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι συγκρούσεις. Εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο γήπεδο περίπου 10 αστυνομικοί, οι οποίοι όμως δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι για καταστολή επεισοδίων. Ισχυρές Δυνάμεις, έφτασαν στην διάρκεια του ημιχρόνου.

epeisodia-antonis-papadopoulos

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ:
Σύμφωνα με την αστυνομία γύρω στις 7.45μ.μ., οργανωμένη ομάδα οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας, η οποία αποτελείτο από 150-200 περίπου άτομα, προσέγγισαν το Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, έχοντας στην κατοχή τους, βόμβες μολότοφ, κροτίδες, πέτρες, ρόπαλα, φωτοβολίδες, βεγγαλικά, πιστόλι ρίψης φωτοβολίδων, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Η εν λόγω οργανωμένη ομάδα φαίνεται να προκαλούσε, με αποτέλεσμα 400 περίπου οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας, να εξέλθουν από το Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος και να αρχίσουν τα επεισόδια μεταξύ τους.

Επί καθήκον τι αστυνομικοί επενέβησαν για αποκατάσταση της τάξης, με αποτέλεσμα να δεχθούν επιθέσεις και από τις δύο πλευρές.

Τα επεισόδια κράτησαν για περίπου μια ώρα και με την περιορισμένη χρήση χημικών, έγινε κατορθωτή η επαναφορά της τάξης και η διάλυση των δύο συγκρουόμενων ομάδων.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν οκτώ συνολικά αστυνομικοί, δύο εκ των οποίων μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, με ελαφρά τραύματα, ενώ οι υπόλοιποι έξι έφεραν μώλωπες, γδαρσίματα κ.α.

Επίσης, τρία πρόσωπα κατάγγειλαν στην Αστυνομία, ότι υπέστησαν ζημιές τα αυτοκίνητά τους, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα πλησίον της βόρειας κερκίδας. Οι ζημιές, οι οποίες προκλήθηκαν από τη ρίψη πετρών, είναι άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας.

Λίγο αργότερα και από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι 20χρονος από τη Λεμεσό, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, με εγκαύματα 2ου βαθμού στο σώμα και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο 20χρονος, λόγω εισπνοής αναθυμιάσεων διασωληνώθηκε και τοποθετήθηκε στον αναπνευστήρα και συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από επεισόδια στο Σύνταγμα όταν καιγόταν ο Εθνικός Κήπος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.