Πότε θα εισπράξουν το επίδομα παιδιών 750.000 δικαιούχοι. Καθυστέρηση

Πότε θα εισπράξουν το επίδομα παιδιών 750.000 δικαιούχοι αφού έχει προκαλέσει καθυστέρηση η αργοπορημένη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων;

Ελάχιστοι είναι οι τυχεροί που θα λάβουν το επίδομα παιδιών 2013 μέσα στον Ιούλιο. Οι περισσότεροι θα περιμένουν το φθινόπωρο, λόγω των καθυστερήσεων που έχει προκαλέσει η καθυστερημένη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, γράφει το money-money.gr.

Από το φθινόπωρο θα αρχίσουν να εισπράττουν τα νέα επιδόματα παιδιών οι περισσότεροι από τους περίπου 800.000 οικογενειάρχες που είναι δικαιούχοι των νέων αυτών παροχών.

Αιτία η απόφαση της κυβέρνησης να θέσει ως προαπαιτούμενα για τη χορήγηση των νέων επιδομάτων παιδιών την ηλεκτρονική υποβολή και την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των δικαιούχων, την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων (εντύπων Α21) και τον εξονυχιστικό έλεγχο των δηλούμενων σ’ αυτές στοιχείων.

Η ανάγκη να ολοκληρωθούν πρώτα όλες αυτές οι χρονοβόρες διαδικασίες σε συνδυασμό με την πρωτοφανή καθυστέρηση με την οποία ξεκίνησε φέτος η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα έχουν ως συνέπεια οι περισσότεροι δικαιούχοι να αρχίσουν να λαμβάνουν τα νέα επιδόματα πσιδιών από τον Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία που θέσπισε η ίδια η κυβέρνηση προβλέπει ότι τα επιδόματα που αντιστοιχούν στα δύο πρώτα τρίμηνα του 2013 έπρεπε να καταβληθούν στο τέλος Ιουνίου.

Δείτε ποιο το νέο φορολογικό έντυπο Ε21 για το επίδομα τέκνων.