Πότε θα εισπράξουν το επίδομα παιδιών 750.000 δικαιούχοι. Καθυστέρηση

Πότε θα εισπράξουν το επίδομα παιδιών 750.000 δικαιούχοι αφού έχει προκαλέσει καθυστέρηση η αργοπορημένη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων;

Ελάχιστοι είναι οι τυχεροί που θα λάβουν το επίδομα παιδιών 2013 μέσα στον Ιούλιο. Οι περισσότεροι θα περιμένουν το φθινόπωρο, λόγω των καθυστερήσεων που έχει προκαλέσει η καθυστερημένη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, γράφει το money-money.gr.

Από το φθινόπωρο θα αρχίσουν να εισπράττουν τα νέα επιδόματα παιδιών οι περισσότεροι από τους περίπου 800.000 οικογενειάρχες που είναι δικαιούχοι των νέων αυτών παροχών.

Αιτία η απόφαση της κυβέρνησης να θέσει ως προαπαιτούμενα για τη χορήγηση των νέων επιδομάτων παιδιών την ηλεκτρονική υποβολή και την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των δικαιούχων, την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων (εντύπων Α21) και τον εξονυχιστικό έλεγχο των δηλούμενων σ’ αυτές στοιχείων.

Η ανάγκη να ολοκληρωθούν πρώτα όλες αυτές οι χρονοβόρες διαδικασίες σε συνδυασμό με την πρωτοφανή καθυστέρηση με την οποία ξεκίνησε φέτος η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα έχουν ως συνέπεια οι περισσότεροι δικαιούχοι να αρχίσουν να λαμβάνουν τα νέα επιδόματα πσιδιών από τον Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία που θέσπισε η ίδια η κυβέρνηση προβλέπει ότι τα επιδόματα που αντιστοιχούν στα δύο πρώτα τρίμηνα του 2013 έπρεπε να καταβληθούν στο τέλος Ιουνίου.

Δείτε ποιο το νέο φορολογικό έντυπο Ε21 για το επίδομα τέκνων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Κάνε Like στο Fimes.gr