Φορολογική δήλωση 2013, Taxisnet: “άκυρη” η νέα παράταση

Απο ποιον και γιατί δόθηκε “άκυρο” στη νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2013; Τι προτρέπει το υπουργείο Οικονομικών να κάνουν οι πολίτες;

Να σπεύσουν να κάνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις διότι δεν θα δοθεί νέα παράταση στην κατάθεση της Φορολογικής δήλωσης 2013 και κάλεσε τους φορολογουμένους ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο κ.Θεοχάρης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα ξεκινήσουν μαζικές εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων 2013. Ερωτηθείς σχετικά επισήμανε ότι δεν παρατηρούνται προβλήματα υπερφόρτωσης τους συστήματος taxisnet ενώ τόνισε οτι η μεταφόρτωση των στοιχείων των τόκων ολοκληρώνεται.

Ο κ.Θεοχάρης επισήμανε επίσης ότι τα έσοδα από ΦΠΑ ανακάμπτουν και θα είναι εντός στόχων που έχουν τεθεί, ενώ και η υστέρηση στα έσοδα από τους άμεσους φόρους θα καλυφτεί πλήρως και οφείλεται κυρίως στην παράταση που δόθηκε στις υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 30 Αυγούστου ανάλογα με τον αριθμό του φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου έχει παραταθεί σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2013 των φυσικών προσώπων.

Διαβάστε πώς μας παρακολουθεί η εφορία σχετικά με τη φορολογική δήλωση 2013 και τις καταθέσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.