#

Γιατί έγινε «πυρ και μανία» ο ΓΑΠ

Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε έξω φρενών με το δημοσίευμα εφημερίδας; Διαβάστε τι αναφέρει στην οργισμένη ανακοίνωση του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο μικροσκόπιο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ βρίσκονται λογαριασμοί και συναλλαγές του ΙΑΠ και ειδικότερα, εμβάσματα και χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν μέσω του ιδρύματος. Οργισμένη ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού. Ο Γιώργος Παπανδρέου σε εκτενέστατη ανακοίνωσή του παραδέχεται ότι πράγματι έγινε έλεγχος του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και ο «έλεγχος έδειξε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα».

Ο πρώην πρωθυπουργός εγκαλεί την εφημερίδα γιατί «δεν έπραξε όπως όφειλε τα αυτονόητα. Δεν έκανε την έρευνα που επιβάλλει η δεοντολογία προκειμένου να καταγράψει και το αποτέλεσμα του ελέγχου. Δηλαδή, ότι όλα ευρέθησαν εντάξει… Μια απλή ερώτηση στο ΣΔΟΕ ή στο ΙΑΠ, θα ήταν αρκετή για να λάβει τη σωστή απάντηση. Σκοπός όμως ήταν, μέσα από την απλή παράθεση ενός γεγονότος, να μείνει σκιά», τονίζεται στην ανακοίνωση. «Στόχος είναι ο Παπανδρέου. Έτσι κι αλλιώς, αποτελεί γνωστό στοιχείο του βρώμικου πολέμου εναντίον των Παπανδρέου και του Ιδρύματος -επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα από τις σχετικές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, παλαιότερων και νεότερων- πως… για ό,τι έγινε στη χώρα πριν από το 2009 φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου, για ό,τι έγινε μετά το 2009 φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου! Μόνο που μέχρι σήμερα, όλες οι προσπάθειες στοχοποίησης και συκοφάντησης του Γιώργου Παπανδρέου, έχουν πέσει στο κενό. Άνθρακες ο θησαυρός», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Τονίζεται επίσης, πως «ας γνωρίζουν όσοι επιχειρούν να πλήξουν τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι αν ενδιαφέρονται πραγματικά να βρουν ‘χέρια λερωμένα’, ας ψάξουν αλλού. Άδικα χάνουν τον χρόνο τους».

Στην ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού απάντησε η εφημερίδα με το ακόλουθο σχόλιο: «Δεν συνηθίζεται τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ να τα ανακοινώνουν οι ελεγχόμενοι. Αρμόδιο να δημοσιοποιήσει το πόρισμα της έρευνάς του και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα είναι το ίδιο το Σώμα».

Διαβάστε ποια η επίθεση Παπανδρέου κατά πάντων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!