#

Πώς κινείται η γυναικεία λίμπιντο σε σχέση με την γονιμότητα

Πώς κινείται η γυναικεία λίμπιντο σε σχέση με την γονιμότητα καθώς χτυπάει το βιολογικό ρολόι σύμφωνα με νέα έρευνα ψυχολόγων;

Σύμφωνα με νέα έρευνα ψυχολόγων του Πανεπιστημίου του Όστιν του Τέξας, καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες φθάνουν στα 30+ και 40+ για να κάνουν παιδιά, είναι πιο πρόθυμες να εμπλακούν σε μια πληθώρα ερωτικών δραστηριοτήτων για να αξιοποιήσουν τα υπόλοιπα αναπαραγωγικά τους έτη.

Συμπεριλαμβάνονται οι σχέσεις της μίας βραδιάς και η περιπετειώδης συμπεριφορά στην κρεβατοκάμαρα. Οι γυναίκες μεταξύ 27 και 45 έχουν αυξημένη γυναικεία λίμπιντο σε απάντηση της εξάντλησης της γονιμότητάς τους.

Στην εν λόγω έρευνα οι ερευνητές χώρισαν τις 827 γυναίκες που πήραν μέρος σε αυτήν σε τρεις ομάδες: υψηλής γονιμότητας (ηλικίας 18-26), χαμηλής γονιμότητας (ηλικίας 27-45) και σε εμμηνόπαυση (ηλικίας 46 και άνω). Οι συμμετέχουσες απάντησαν σε ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για τις ερωτικές τους στάσεις και συμπεριφορές.

Σε σχέση με τις άλλες ομάδες, οι γυναίκες με χαμηλή γονιμότητα συνήθως βίωναν τα ακόλουθα:
• συχνές ερωτικές φαντασιώσεις
• σκέψεις για ερωτικές πράξεις
• πιο έντονες ερωτικές φαντασιώσεις από τις νεότερές τους
• πιο ενεργή ερωτική ζωή και προθυμία να έχουν σχέσεις της μίας βραδιάς
• προθυμία για «σκέτο» έρωτα.

Αντίθετα από τις προβλέψεις τους οι ερευνητές ανακάλυψαν πως, συγκρίνοντας τις γυναίκες με χαμηλή γονιμότητα σε σχέση με αυτές με υψηλή γονιμότητα σε σχέση, η μεγαλύτερης ηλικίας λιγότερης γονιμότητας ομάδα δεν φαντασιωνόταν περισσότερο για κάποιον πέρα από τον σύντροφό τους. Αντιθέτως, φαντασιώνονταν εξίσου για τον σύντροφό τους και για άλλους.

Σύμφωνα με μια αναφορά του 2010, οι μητέρες των νεογέννητων όλων των εθνικοτήτων είναι μεγαλύτερες σε ηλικία από τις μητέρες πριν από 20 χρόνια. Το 14% των γεννήσεων το 2008 προήλθε από γυναίκες ηλικίας 35 και πάνω και το 10% ήταν από έφηβες. Καθώς περισσότερες γυναίκες κάνουν παιδιά μετά την πιο αναπαραγωγική τους ηλικία, πιστεύεται πως η έρευνα θα έχει επιπτώσεις σε θέματα αναπαραγωγικής και ερωτικής υγείας, όπως η γονιμότητα, η ερωτική δυσλειτουργία και η οικογενειακή ανάπτυξη.

Τα ευρήματά μας αποκαλύπτουν πως οι γυναίκες δεν είναι απαραίτητο να «τρελαίνονται» να κάνουν παιδί στα 30 τους ή να πιστεύουν πως πρέπει να έχουν «ερωτική κορύφωση», πως δεν είναι και τόσο σπουδαία τα 30 και πως αντίθετα αυτές οι συμπεριφορές εμφανίζονται σε όλες τις γυναίκες με φθίνουσα γονιμότητα. Μπορεί να είναι δυσκολότερο να συλλάβει μια γυναίκα μετά τα 35, όμως η έρευνά μας δείχνει πως η γυναικεία ψυχολογία θα συνεχίζει να τις παρακινεί να προσπαθούν μέχρι την εμμηνόπαυση.

Η έρευνα επίσης περιγράφει για πρώτη φορά τις αλλαγές στην αναπαραγωγική συμπεριφορά των γυναικών στον κύκλο της ζωής από εξελικτική άποψη. Οι ερευνητές αποδίδουν αυτές τις διαφορές στους ψυχολογικούς μηχανισμούς που είναι ριζωμένοι στις προσαρμοσμένες απαντήσεις του κάθε φύλου στις χιλιετίες της ανθρώπινης εξέλιξης.

Διαβάστε για τα 5 ανάπαντεχα πράγματα που μειώνουν την αντρική λίμπιντο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!