ΙΚΑ: για ποιους τέλος το ΕΚΑΣ και αναδρομική επιστροφή χρημάτων

Ποιοι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ δεν θα το ξαναπάρουν ποτέ και θα κληθούν να το επιστρέψουν αναδρομικά στο ΙΚΑ;

Δε φθάνανε όλα τα απρόοπτα με την παράταση της Φορολογικής Δήλωσης 2013, δυστυχώς 1.624 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ όχι μόνο δεν θα το ξαναπάρουν αλλά θα κληθούν να το επιστρέψουν αναδρομικά στο ΙΚΑ.

Την απόφαση αυτή έλαβε το ΙΚΑ, μετά από ελέγχους που διενήργησαν οι υπηρεσίες στους δικαιούχους! Οι 1.624 συνταξιούχοι βρέθηκαν να υπερβαίνουν το εισοδηματικό όριο, λαμβάνοντας κι άλλη σύνταξη, γεγονός που θα τους αναγκάσει να επιστρέψουν μέχρι τελευταίου ευρώ, τα ποσά που έχουν λάβει από τη 1η Ιανουαρίου όχι του 2013 αλλά του 2011.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο από την Η.ΔΙ.Κ.Α. θα αποσταλούν στα υποκαταστήματα που ανήκουν οι ως άνω συνταξιούχοι «καταστάσεις διακοπής καταβολής του ΕΚΑΣ. λόγω υπέρβασης του κριτηρίου των 850,00 ευρώ», ανά υποκατάστημα, προκειμένου να επανελεγχθεί το δικαίωμα στην καταβολή του ΕΚΑΣ. (στην περίπτωση που οι συνταξιούχοι δεν λαμβάνουν άλλη σύνταξη και εσφαλμένα δόθηκε η πληροφορία αυτή από την Ε.Σ.Ε.Π.Σ.).

Επίσης οι ελεγκτές θα πρέπει να ερευνήσουν και να διαπιστώσουν εάν υπάρχει υπέρβαση του ως άνω ποσού σύνταξης και για το χρονικό διάστημα από 1/1/2011 και μετά που θεσμοθετήθηκε το κριτήριο των 850,00 ευρώ με τη διάταξη του άρθ. 34 του ν. 3996/2011 και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχει αυτή η υπέρβαση, στην απόφαση της αναζήτησης θα προστεθούν και τα ποσά που αφορούν και αυτό το χρονικό διάστημα.

Η τραγική ειρωνεία γι’ αυτούς τους συνταξιούχους είναι ότι δεν αποκλείεται να έχουν πέσει θύματα λάθους από τα ηλεκτρονικά συστήματα του Ταμείου, όπως προκύπτει από τη σχετική εγκύκλιο του Ταμείου

Διαβάστε γιατί συμφέρει πλέον την Ελλάδα μια έξοδος από την Ευρωζώνη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Κάνε Like στο Fimes.gr