Ηλίας Ψινάκης: «Τόσα χρόνια ζούσα στην κοσμάρα μου»

Γιατί ο Ηλίας Ψινάκης είπε την φράση «Τόσα χρόνια ζούσα στην κοσμάρα μου». Τι τον έκανε να εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο;

Ο Ηλίας Ψινάκης είναι ένας άνθρωπος που λέει μόνο την αλήθεια ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να «κράξει» τον ίδιο του τον εαυτό. Κι αυτό έκανε όταν συνειδητοποίησε την πραγματικότητα.

Σε συνέντευξή του στη Real ο Ηλίας Ψινάκης μίλησε για την εμπειρία που έζησε όταν μπροστά του λιποθύμησε μια γυναίκα από πείνα και για την απόφασή του να βοηθήσει όσο μπορεί.

«Εγώ τόσα χρόνια ζούσα στην κοσμάρα μου. Άκουγα για δυστυχία και πείνα , αλλά δεν την είχα «βιώσει». Με την εμπλοκή μου στο Δήμο της Αθήνας, «ξύπνησα».

Το πρώτο σοκ που έπαθα ήταν όταν πήγα στο Δημαρχείο και μια γριούλα λιποθύμησε από την πείνα μπροστά μου. Έτρεξα, πήρα τυρόπιτες και νερά από ένα φούρνο. Η γριούλα συνήλθε, αλλά δε συνήλθα εγώ.

Είναι ντροπή στο κέντρο της Αθήνας, παιδάκια και γεροντάκια να λιποθυμάνε από την πείνα το 2013. Πιστεύω ότι αν όλοι μας κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε, αυτός ο τόπος θα ανακάμψει πιο γρήγορα.

Πήγα στην Αρχιεπισκοπή και στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ανακάλυψα ότι στην εκκλησία ένα πλήρες γεύμα στοιχίζει ένα ευρώ και σκέφτηκα ότι αν δώσουμε όλοι ένα ευρώ, που δεν παίρνουμε πια ούτε τσίκλες, δεν θα πεινάει κανείς. Έτσι άρχισε όλη αυτή η ιστορία με το «ένα πιάτο φαΐ».

Δείτε πώς ήταν οι Φίνου, Ψινάκης και Σάκης πριν 20 χρόνια.