Πώς σχετίζεται ο καρκίνος με το ύψος

Πώς σχετίζεται ο καρκίνος με το ύψος των ανθρώπων; Διαβάστε μία τελευταία έρευνα σε επιστημονικό περιοδικό για τον καρκίνο.

Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου και συγκεκριμένα κακοήθειας σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες είναι μεγαλύτερος για εκείνες που το ύψος τους ξεπερνά το μέσο όρο σε σύγκριση με τις πιο κοντές.

Υπάρχουν πολλές έρευνες που δείχνουν ότι η διαφορά ύψους συνδέεται με διαφορές στην κατάσταση της υγείας.

Μία τελευταία έρευνα που δημοσιεύτηκε μάλιστα στο επιστημονικό περιοδικό «Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention» υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος εμφάνισης κακοήθειας σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες είναι μεγαλύτερος για εκείνες που το ύψος τους ξεπερνά το μέσο όρο σε σύγκριση με τις πιο κοντές. Για τη συγκεκριμένη μελέτη, οι συγγραφείς εξέτασαν στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Πρωτοβουλία για την Υγεία των Γυναικών (Women’s Health Initiative), εστιάζοντας σε σχεδόν 21 χιλιάδες μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, ηλικίας 50 έως 70 ετών, που στη διάρκεια της 12ετούς έρευνας εμφάνισαν τουλάχιστον μια μορφή καρκίνου.

Αφού, λοιπόν, έλαβαν υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως π.χ. το αν καπνίζουν, το σωματικό βάρος κ.α., και εξέτασαν τα στοιχεία της Πρωτοβουλίας, βρήκαν ότι για κάθε επιπλέον 10 εκατοστά ύψους, οι πιθανότητες εμφάνισης μελανώματος, καρκίνου του μαστού, των ωοθηκών, του ενδομητρίου ή του παχέος εντέρου αυξάνονταν 13% – 17% και ο κίνδυνος για καρκίνο του ήπατος, του ορθού, του θυρεοειδούς και του αίματος αυξάνονταν 23% – 29%.

Ωστόσο, οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι το εύρημα αυτό δεν σημαίνει ότι οι παραπάνω πόντοι στο ύψος είναι αιτία καρκίνου.

Διαβάστε ποια επικίνδυνα κραγιόν προκαλούν καρκίνο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.