Λίστα Λαγκάρντ: ποιος “άγνωστος” κρύβεται πίσω από τη διαρροή. Όνομα

Ποιο πρόσωπο που οι αρχές δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου μαζί του πιθανολογείται ότι μπορεί να κρύβεται πίσω από τη λίστα Λαγκάρντ;

Ο Εντουαρντ Σνόουντεν έπαιρνε κοντά 10.000 ευρώ το μήνα από την υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ για να κάνει τη δουλειά του. Παρακολουθήσεις, παρακολουθήσεις, παρακολουθήσεις…

Ποσό καθόλου μικρό για έναν 25χρονο(τότε) και μεγαλύτερο από όσο έπαιρνε μετά από 15 χρόνια σε υψηλή θέση της ΣΙΑ ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας Τζών Κυριάκου, συγγραφέας αποκαλυπτικού βιβλίου στο οποίο έχουμε ήδη αναφερθεί. Για να παίρνει τέτοιο ποσό ασφαλώς κάτι χοντρό θα έκανε.

Η Ελλάδα ήταν μέσα στους παρακολουθούμενους και ήδη είναι γνωστά πολλά από τα σοβαρά επεισόδια και σε κορυφαίο επίπεδο πολιτικής αλλά και σε επίπεδο επιχειρήσεων,προσώπων κλπ. Ο Τσαλικίδης και η δίωξη για δολοφονία και όχι αυτοκτονία είναι το κερασάκι στην τούρτα αυτή που σύμφωνα με τον εισαγγελέα Δασούλα καταλήγει και στην αμερικάνικη πρεσβεία τώρα.

Το θέμα σήμερα αποκτά και νέα διάσταση καθώς αποκαλύπτεται ότι ο Σνόουντεν είχε υπηρετήσει στην Ελβετία παρακολουθώντας δραστηριότητες ελβετικών τραπεζών σε πολύ κρίσιμο διάστημα. Από το 2007 μέχρι και το 2009.

Γιατί είναι κρίσιμο; Διότι οι πάντα καλά πληροφορημένοι «Νιού Γιόρκ Τάϊμς» έγραψαν ότι «η λίστα Λαγκάρντ θα ανατρέψει την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα».

Ακριβώς σήμερα έκλεισε η υπόθεση χωρίς συμφωνία των Κομμάτων και με βαριές κατηγορίες για συγκάλυψη. Τι σχέση έχει με τον Σνόουντεν; Η λίστα Λαγκάρντ σχηματίσθηκε το 2007 και μέχρι το τέλος του 2009,οπότε και άρχισε να παρενοχλείται με αυτήν η Ελλάδα. Τότε συνέβη το ασυνήθιστο.

Συνεννοήσεις μεταξύ του Ντομινικ Στρος Κάν επικεφαλής του ΔΝΤ με τον Γιώργο Παπανδρέου και πρόκληση του Στρος Κάν να μιλήσει και στην Ελληνική Βουλή. Οι Αμερικανοί τον έφαγαν με το γνωστό τρόπο και στη θέση του έβαλαν την συντάκτρια(δια των υπαλλήλων της) της λίστας την Κριστίν Λαγκάρντ, την οποία επίσης εκβιάζουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί με τα επαγγελματικά κόλπα που έκανε και στη Γαλλία και στις ΗΠΑ.

Δημιουργός της λίστας Λαγκάρντ είναι ο Ερβέ Φαλσιανί, ο οποίος προμήθευσε και τους Γερμανούς και τους Γάλλους και τους Αμερικανούς με λίστες και η παρακολούθηση της υπόθεσης Φαλσιανί ήταν στα καθήκοντα του Σνόουντεν και της ομάδας του.

Συμπέρασμα: Ο Σνόουντεν είναι πολύ πιο κοντά σε ελληνικά σκάνδαλα από όσο νομίζουμε και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις μελλοντικά.

Διαβάστε ποια λαβράκια περιλαμβάνει η μίνι λίστα Λαγκάρντ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.