Βάσεις 2013: «Βουτιά» των βάσεων με πολλά μόρια σε ΑΕΙ – ΤΕΙ ανά πεδίο

Πόση αναμένεται να είναι η πτώση στις Βάσεις 2013 ανά επιστημονικό πεδίο σύμφωνα με τα τελευταία συμπεράσματα από την επεξεργασίας των βαθμολογικών επιδόσεων;

Σημαντική υποχώρηση στις βάσεις 2013 στην πλειονότητα των τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ δείχνουν τα τελευταία συμπεράσματα από την επεξεργασία των βαθμολογικών επιδόσεων.

Η πτώση στις Βάσεις 2013 θα φτάσει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τα 700 μόρια.

Η θεαματικότερη «βουτιά», σύμφωνα με το «΄Έθνος» αναμένεται στις Οικονομικές και Πολυτεχνικές Σχολές, ενώ σε τμήματα του 1ου και του 3ου επιστημονικού πεδίου, όπως Νομικά, Ιατρικά και Φαρμακευτικά, η πτώση στις Βάσεις 2013 θα σταματήσει στα 300 μόρια.

Αντίθετα, σε αρκετές Στρατιωτικές Σχολές, εξαιτίας των λιγοστών θέσεων και της υψηλής ζήτησης από τους υποψηφίους, θα ανέβει ο πήχης.

1ο Επιστημονικό Πεδίο
Πτώση έως 300 μόρια στις Νομικές. Αυξομειώσεις στα Παιδαγωγικά

2ο Επιστημονικό Πεδίο
Υποχωρούν έως 500 μόρια οι Φυσικομαθηματικές σχολές και τα τμήματα Χημείας

3ο Επιστημονικό Πεδίο
Χαμηλώνουν οι βάσεις έως 300 μόρια σε Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές

4ο Επιστημονικό Πεδίο
Θεαματική πτώση έως και 600 μόρια στην πλειονότητα των Πολυτεχνικών

5ο Επιστημονικό Πεδίο
«Βουτιά» έως 700 μόρια σε Οικονομικά τμήματα. «Αντέχουν» οι Στρατιωτικές

Βέβαια, η πτώση δεν θα είναι καθολική, αφού αναμένεται να υπάρξουν και ορισμένες σχολές στις οποίες μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων, όπως για παράδειγμα οι Στρατιωτικές, κάποιες Παιδαγωγικές κ.α. όπου θα παρατηρηθεί μικρή άνοδος των βάσεων 2013.

Βέβαια το εύρος της πτώσης ή της ανόδου των βάσεων 2013 θα καθοριστεί και από τις επιλογές των υποψηφίων στα μηχανογραφικά δελτία. Θεωρείται σίγουρο, πάντως, ότι θα αυξηθούν οι πρώτες προτιμήσεις σε σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς πάρα πολλές οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα για τη συντήρηση ενός ακόμη σπιτιού σε μία άλλη πόλη.

Τέλος, ανατροπές στις βάσεις 2013 έφεραν φέτος τα ειδικά μαθήματα

Διαβάστε για τον «κατήφορο» που παίρνουν οι Βάσεις 2013 σε AEI – TEI

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.