Βόμβα για 19χρονο: “Τον έσπρωξαν έξω από το τρόλεϊ” καταγγέλλει η οικογένεια

Ποιες οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έκανε η δικηγόρος της οικογενείας του 19χρονου που έπεσε από το τρόλεϊ;

Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις αυτοπτών μαρτύρων που υποστηρίζουν ότι ο ελεγκτής τράβηξε το μπλουζάκι του 19χρονου Θανάση – Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους ο ελεγκτής και ο οδηγός του τρόλεϊ που κατά τον υφ. Μεταφορών «έκαναν τη δουλειά τους»

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του 19χρονου που έχασε τη ζωή πέφτοντας από το τρόλεϊ στο Περιστέρι δημιουργεί η δήλωση της δικηγόρου της οικογένειας του νεκρού Θανάση Καναούτη. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η κυρία Αρετή Παναγιώτου υποστήριξε ότι κάποιος έσπρωξε τον άτυχο νεαρό έξω από το τρόλεϊ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Περιστέρι.

«Φαίνεται ότι κάποιος τον έσπρωξε, έπεσε με την πλάτη και έσπασε τον αυχένα του», δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας. Παράλληλα, η κυρία Παναγιώτου τόνισε ότι «Πιστεύω ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη και σημαντικό ρόλο θα παίξουν η ιατροδικαστική ερευνά και η πραγματογνωμοσύνη… Ας αφήσουμε το θέμα να λυθεί στο φυσικό του χώρο».

Συγκλονιστική είναι την ίδια στιγμή και η μαρτυρία αυτοπτών μαρτύρων οι οποίοι μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό «EXTRA». Ο κ. Νίκος Καταλιός ο οποίος επέβαινε στο τρόλεϊ και κατά πληροφορίες προσπάθησε να χωρίσει τον ελεγκτή από τον 19χρονο κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού τους μέσα στο τρόλεϊ, είπε ότι ο εθελοντής ελεγκτής Ν.Π χειροδίκησε εναντίον του Θανάση Καναούτη.

«Το εξευτέλισαν, το προσβάλανε, του άσκησαν πίεση» είπε ο κ. Καταλιός και πρόσθεσε ότι ο ελεγκτής τράβηξε το μπλουζάκι του 19χρονου Θανάση. «Το παιδί το δολοφονήσανε, το σπρώξανε έξω το παιδί».

Ελεύθεροι ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ

Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον εισαγγελέα ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ στο Περιστέρι.
Ο εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση, αν και δεν άσκησε δίωξη κατά του οδηγού και του ελεγκτή ζήτησε από την Τροχαία Περιστερίου να διερευνήσει περαιτέρω τα αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας διενεργώντας πραγματογνωμοσύνη στο όχημα, ώστε να εξακριβωθεί εάν το θύμα «πάτησε το κουδούνι κινδύνου, άνοιξε η πόρτα αλλά αυτομάτως το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, καθώς έτσι είναι προγραμματισμένο, και πέφτοντας έχασε την ισορροπία του», να ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς του 19χρονου, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και να κληθούν άμεσα σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός έκανε λόγο για διαπληκτισμό του ελεγκτή με τον 19χρονο. «Ο ελεγκτής» λέει ο οδηγός «τον πρόλαβε και τον άρπαξε από την μπλούζα και η μπλούζα σκίστηκε, ενώ έσπασαν και τα γυαλιά του ελεγκτή. Μόλις ηρέμησαν, ξεκίνησα για να συνεχίσω τη διαδρομή. Δεν είχαν περάσει λίγα λεπτά και ο νεαρός πήγε τρέχοντας στη μεσαία πόρτα, έσπασε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα αυτόματα άρχισε να επιβραδύνει και ωστόσο ο νεαρός άνοιξε την πόρτα και πήδηξε έξω».

Συγκλονίζει ο πατέρας του άτυχου 19χρονου

«Έχασα το παιδί μου γιατί κάποιος αποφάσισε να το “παίξει καπετάνιος” για ένα ευρώ». Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε ο πατέρας του 19χρονου Θανάση, Γιάννης Κακούτης, ο οποίος περιέγραψε στο newpost.gr την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος και η σύζυγός του και αναρωτιέται: «Δεν καταλαβαίνω γιατί συνέβησαν όλα αυτά. Ήταν δέκα η ώρα το βράδυ. Είχε μπροστά του ένα παιδί χωρίς εισιτήριο. Εντάξει, έκανε λάθος το παιδί. Δεν μπορούσαν να το αφήσουν να φτάσει μέχρι το σπίτι; Θα το κατέβαζαν κάτω μέσα στη νύχτα; Για ένα ευρώ»; Παράλληλα, ο τραγικός πατέρας δηλώνει πως εργάζεται και ο ίδιος και η σύζυγός του.

Υφυπουργός Μεταφορών: Ελεγκτής και οδηγός έκαναν τη δουλειά τους…
Για το περιστατικό μίλησε το πρωί στο ΜEGA ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι ο οδηγός και ο ελεγκτής του μοιραίου τρόλεϊ έκαναν αυτό που έπρεπε και τίποτα παραπάνω ενώ χαρακτήρισε σωστή την καταβολή μπόνους στους εθελοντές ελεγκτές, ένας από τους οποίους ήταν και αυτός στο μοιραία δρομολόγιο.

Τι υποστηρίζει ο Οργανισμός Συγκοινωνιών
Σύμφωνα με την εκδοχή της διοίκησης του Οργανισμού Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), όλα ξεκίνησαν στις 22:00 το βράδυ της Τρίτης όταν ο ελεγκτής Ν.Π. εισήλθε στο τρόλεϋ της γραμμής 12 Αθήνα-Περιστέρι, για να κάνει το νόμιμο έλεγχο εισιτηρίων. Ο επιβάτης Αθανάσιος Καναούτης ετών 19, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εισιτήριο και ο ελεγκτής, ως ήτο υποχρεωμένος, ζήτησε τα στοιχεία του για να του κόψει το επιβαλλόμενο νόμιμο πρόστιμο. Οπως υποστηρίζουν από τον ΟΣΥ, ο επιβάτης αρνήθηκε, άρχισε να φωνάζει και να υβρίζει και αμέσως και όλως αιφνιδίως επετέθη στον ελεγκτή , χειροδικώντας με γροθιές και κλωτσιές. Του έσπασε τα ματογυάλια , φώναζε και ήτο σε έξαλλη κατάσταση.

Κατά την ίδια εκδοχή, στο επεισόδιο παρενέβη αμέσως ένας επιβάτης ηλικίας περίπου 35 ετών για να συγκρατήσει τον εξαγριωμένο νεαρό επιβάτη. Ο νεαρός σε έξαλλη κατάσταση επετέθη και σε αυτόν και τον χτύπησε γρονθοκοπώντας τον. Εντός ολίγον λεπτών η κατάσταση είχε κάπως καταλαγιάσει με την παρέμβαση και των υπολοίπων επιβατών και ο ελεγκτής παρά την ταραχή του και την σύγχυση του από τον ξυλοδαρμό που είχε δεχτεί, είπε στον νεαρό επιβάτη, σε ήρεμο τόνο να μην κατέβει από το τρόλεϋ, αλλά να ακολουθήσει μέχρι το τέρμα για να έρθει η αστυνομία και να δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις και διευκρινίσεις.

Κατά την άποψη στελεχών του Οργανισμού Συγκοινωνιών, ενώ τα πράγματα φαίνονταν ότι είχαν ηρεμήσει και το τρόλεϊ ήταν εν κινήσει με κλειστές τις πόρτες (γιατί αν δεν είναι απολύτως κλειστές οι πόρτες το τρόλεϋ δεν μπορεί να κινηθεί) και κατευθυνόταν προς την στάση «Δημαρχείο», 70 – 80 μέτρα πριν την στάση ο νεαρός παραβίασε βίαια την μεσαία πόρτα του τρόλεϊ και πήδηξε από το όχημα στο οδόστρωμα, ενώ αυτομάτως ακινητοποιήθηκε το όχημα (διότι με την παραβίαση της πόρτας λειτούργησε αμέσως το αυτόματο σύστημα ασφαλείας που ακινητοποιεί το όχημα στην περίπτωση που ανοίξει κάποια πόρτα).

«Συνέπεια της αψυχολόγητης αυτής κίνησης του νεαρού επιβάτη ήτο ο σοβαρός τραυματισμός του», εκτιμούν στον Οργανισμό Συγκοινωνιών. Στο τόπο του συμβάντος ήρθε αμέσως αστυνομία και ασθενοφόρο που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, ο οποίος σήμερα εξέπνευσε, εξηγούν στελέχη του ΟΣΥ.

Ενταση με τρόλεϊ της γραμμής 12 το βράδυ της Τετάρτης
Από ένταση σημαδεύτηκε η χθεσινοβραδινή πορεία διαμαρτυρίας από αντεξουσιαστές και αναρχικούς στο Περιστέρι για τον θάνατο του 19χρονου Θανάση Καναούτη. Ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη οι διαδηλωτές συνάντησαν ένα τρόλεϊ της γραμμής 12 «Ζάππειο-Περιστέρι» στο οποίο επέβαινε ο νεαρός που έχασε τη ζωή του όταν «βούτηξε» στο κενό αφού ελεγκτής θέλησε να του επιβάλει πρόστιμο επειδή δεν είχε εισιτήριο. Οι διαδηλωτές κατέβασαν τους επιβάτες και για κάποια λεπτά είχαν έντονη λεκτική διαμάχη με τον οδηγό χωρίς, όμως, να σημειωθούν επεισόδια.

Διαβάστε ποιες οι εξελίξεις από τον θάνατου του 19χρονου στο τρόλει.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.