Δημόσιο – διαθεσιμότητα: ποιες θέσεις καταργούνται

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων; Ποια σχολεία και θέσεις καταργούνται και συγχωνεύονται;

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το πρώτο στάδιο διαθεσιμότητας, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αναμένεται να ενταχθούν στο δεύτερο «κύμα» του προγράμματος που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Στόχος είναι μέχρι τα τέλη του μήνα να καταρτιστούν οι σχετικές λίστες με τους πρώτους 8.290 υπαλλήλους που θα ενταχθούν στην διαθεσιμότητα προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Από τον χώρο της Υγείας στην κινητικότητα θα ενταχθούν 1.618 δημόσιοι υπάλληλοι. Στις 13 Αυγούστου θα ξεκινήσει η συλλογή του υλικού της αξιολόγησης των φορέων από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας και στις 23 Αυγούστου θα δημοσιευθεί ο κατάλογος με τα ονόματα των εργαζομένων οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Στο διάστημα 24 με 30 Αυγούστου οι εργαζόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προτιμήσεις τους σχετικά με τη μετακίνηση τους σε όμορα νοσοκομεία. Στις 31 Αυγούστου προγραμματίζεται να ξεκινήσει η διαδικασία της κινητικότητας και στις 16 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των εργαζομένων στις νέες τους θέσεις.

Από τον χώρο της Παιδείας τον δρόμο για την διαθεσιμότητα παίρνουν 2.122 εκπαιδευτικοί από την Τεχνική εκπαίδευση που καταργούνται οι ειδικότητες τους. Ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου διαβεβαίωσε ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν θα απολυθεί και ανέφερε ότι 1.330 θα απορροφηθούν από το υπουργείο Υγείας και άλλοι 300 βρεφονηπιοκόμοι και άλλες ειδικότητες θα ενταχθούν ως ωρομίσθιοι στα μεταλυκειακά ΙΕΚ.

Με δηλώσεις του στο MEGA ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι στο επόμενο στάδιο της διαθεσιμότητας θα ενταχθούν περίπου 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα είναι και οι τελευταίοι από τον τομέα της Παιδείας. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αναμένεται να είναι κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η λίστα θα καταρτιστεί μετά από την αξιολόγηση που θα παρουσιάσει το κάθε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας ξεχωριστά.

Την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπουργείων τίθενται οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, από τους οποίους θα προέλθει μεγάλο μέρος της κινητικότητας των 8.200 υπαλλήλων που εντάσσονται στο πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας αλλά και κατά το δεύτερο στάδιο της κινητικότητας έως το τέλος του 2013.

Η αξιολόγηση των δομών και των δημοσίων υπαλλήλων στους δήμους προχωρά κανονικά και τα πρώτα στοιχεία θα έχουν συγκεντρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου. Στόχος των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών είναι έως το τέλος Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στους ΟΤΑ προκειμένου η κυβέρνηση να αποφύγει νέα οριζόντια μέτρα, όπως έγινε με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων. Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του γενικού γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης έχει ήδη αποστείλει σε όλους τους δήμους έναν οδηγό για την υλοποίηση της αξιολόγησης, ο οποίος ζητά συγχώνευση αρμοδιοτήτων και μείωση τμημάτων και διευθύνσεων μέσω της αύξησης του εύρους εποπτείας των προϊσταμένων. Μετά το τέλος της αξιολόγησης οι αρμόδιοι θα είναι σε θέση πλέον να γνωρίζουν ποιοι εργαζόμενοι πλεονάζουν σε ποιους δήμους και που υπάρχουν κενές θέσεις.

Σύμφωνα με πηγές των δύο υπουργείων, για τους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, εκτός από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης, μεγάλο ενδιαφέρον να τους απορροφήσουν δείχνουν και άλλα υπουργεία.

Τους διαθέσιμους της δημοτικής αστυνομίας θέλουν να απορροφήσουν το υπουργείο Οικονομικών για το ΣΔΟΕ, το υπουργείο Ανάπτυξης για αγορανομικούς ελέγχους, το υπουργείο Εσωτερικών για υπηρεσίες στις οποίες έχει ελλείψεις, καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Κατάργηση/συγχώνευση σχολείων

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έπειτα από τις 118 καταργήσεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα καταργούνται 11 γυμνάσια σε Αθήνα, Γιάννενα, Λάρισα, Λακωνία, Θεσσαλονίκη και Χανιά και 2 λύκεια σε Κοζάνη και Χανιά. Παράλληλα συγχωνεύονται 10 γυμνασιακές μονάδες σε Καβάλα, Ξάνθη, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Σέρρες και 5 λύκεια σε Αθήνα και Πειραιά.

Διαβάστε την είδηση με την λίστα των καθηγητών που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.

1 Σχόλιο

  1. Η δικαιοσυνη και η αξιοκρατια σε ολο της το μεγαλειο.Η δημοκρατια επιτελους λειτουργει απο την αξια δικομματικη κυβερνηση που βυθισε τη χωρα στη ρεμουλα και την εξαθλιωση.Οι εκατομυριουχοι κυβερνωντες μας βρηκαν τα εξιλαστηρια θυματα στα προσωπα χιλιαδων μεροκαματιαρηδων δημ.υπαλληλων και αποφασισαν να πεταξουν στον καιαδα ανθρωπινες θπαρξεις και οικογενειες.Αξιολογηση δεν υπαρχει,οποιο κεφαλι πεσει επεσε.Το μονο που μπορουν να κανουν οσοι μπουν σε διαθεσιμοτητα ειναι μια επισκεψη στο βουλευτικο γραφειο του βουλευτη τους ,που τωρα τελευταια εχει λιγη δουλεια για να τους βρει μια θεσουλα καπου αλλου στο δημοσιο μεσα απο την κινητικοτητα.με την υποχρεωση βεβαια να τον ψηφισουν σγτις επομενες εκλογες,γιατι ο ανθρωπος εκανε κοπους και εξοδα για να εκλεγει,και γι αυτο το λογο στη βουλη ψηφιζει σε ολα ναι .Αν πεσει η κυβερνηση εδρα δυσκολα ξαναβλεπει.Ανθρωποι που δουλευουν με αξιοπρεπεια και θεληση να κανουν πραγματα στο δημοσιο απλα θα πεταχτουν στα σκουπιδια.Ειμαι υπερ της αξιολογησης στο δημοσιο.Μιας αξιολογησης ομως που γνομωνα θα εχει πραγματικα τη βελτιωση των προσφερομενων υπηρεσιων στους πολιτες.Αυτη τη στιγμη συντελειται ενα εγκλημα εναντιον του ελλ.λαου,και οταν η ιστορια θα το καταγραψει θα ειναι αργα γι αυτους που θα το βιωσουν τωρα.Οταν οι μελλοντικες κυβερνησεις ζητησουν συγγνωμη απο τον ελλ.λαο για οτι γινεται σημερα χιλιαδες αδικημενων δε θα ειναι εδω για να τους συγχωρησουν.Σαν ελληνας πολιτης και δημ.υπαλληλος ντρεπομαι γι αυτους που κρατανε τις τυχες μας στα χερια τους και για εμας που τους δωσαμε αυτη την ευκαιρεια.Εχουμε πολεμο.Ελληνες αντισταθητε.Μη σας χωριζουνε σε κομματια και χτυπατε για οτι γινεται τωρα στο δημοσιο.Τελικοι αποδεκτες της καταστροφης ειμαστε ολοι.Ερχονται μαυρες μερες.Μην περιμενετε ανακαμψη,μας κοροιδευουν για να καθομαστε ησυχα.Βγαζω κραυγη αγωνιας για εμας και τα παιδια μας.η ταυτοτητα μου ειναι.Δημοσιος υπαλληλος με καθαρο μισθο 790 ευρω το μηνα η γυναικα μου ιδ.υπαλληλος με μισθο 600 ευρω το μηνα και 2 παιδια εκ των οποιω το μικροτερο στο δευτερο ετος πανεπιστημιου χωρις κανενα αλλο εισοδημα.Δηλαδη η ζωη μου και η προοδος του παιδου μου κρεμονται απο μια κλωστη κι αυτη ψιλορεμενη.Δεν ειμαι μονος μου .ευχαριστω για την υπομονη σας.Καλη Λευτερια

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines