Εκκαθαριστικό εφορίας 2013: τι γίνεται όταν δεν εμφανίζεται στο Taxisnet

Tι γίνεται σε περίπτωση που το εκκαθαριστικό εφορίας 2013 δεν βγαίνει απευθείας στο Taxisnet; Διαβάστε τις περιπτώσεις.

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω του taxisnet έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες και 450.000 φορολογούμενοι έχουν ολοκληρώσει της διαδικασία. Σε πολλούς φορολογούμενους που έχουν κάνει υποβολή δήλωσης το εκκαθαριστικό εφορίας 2013 για την φορολογική δήλωση δεν βγαίνει αμέσως με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτυπωθεί.

Σε ποιες περιπτώσεις σύμφωνα με απορίες επισκεπτών όπως αναφέρεται στο dikaiologitika.gr δεν βγαίνει άμεσα το εκκαθαριστικό εφορίας 2013 της φορολογικής δήλωσης με την οριστικοποιήση τη:

Σε περίπτωση που ο φορολούμενος δικαιούται επιστροφή φόρου είναι δηλαδή πιστωτικός δεν βγαίνει το εκκαθαριστικό εφορίας 2013 αμέσως αλλά στο σύνολο των περιπτωσεων καλεί τους φορολογούμενους σε έλεγχο απο την οικεία ΔΟΥ του φορολογούμενου.

Όταν ο φορολογούμενος δεν δηλώνει στοιχεία όπου με τις άμεσες διασταυρώσεις της ΓΓΠΣ εντοπίζεται ότι μπορεί να λείπουν στοιχεία με εισοδήματα ή τεκμήρια ή δάνεια που δεν έχουν δηλωθεί. Το σύστημα της ΓΓΠΣ με τις άμεσες διασταύρωσεις εντοπίζει τις περιπτώσεις των φορολογούμενων που εμφανίζουν υψηλή πιθανότητα υποβολής ανακριβούς φορολογικής δήλωσης.

Επίσης περιπτώσεις φορολογούμενων που εχουν δηλώσει πολλές ιατρικές δαπάνες ώστε να έχουν μεγάλη έκπτωση φόρου.

Ακόμη μία περίπτωση είναι να έχουν υποβληθεί λάθος στοιχεία αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών που αποτελούν τεκμήριο.

Σημειώνουμε ότι το εκκαθαριστικό σημείωμα βγαίνει αμέσως στις περισσότερες περιπτώσεις απο το taxisnet.

Σε περίπτωση καθυστέρησης εκκαθάρισης φόρου ή ελέγχου από την εφορία , σε δευτερο χρόνο η ΓΓΠΣ θα αποστείλει το εκκαθαριστικό εφορίας 2013 στους φορολογούμενους με την ολοκλήρωση της εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης 2013.

Διαβάστε ποιους καλεί για επανέλεγχο η εφορία πριν εκδώσει το εκκαθαριστικό σημείωμα 2013 στο taxisnet.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.