Εκκαθαριστικό εφορίας 2013, Τaxisnet: Δείτε την εκκαθάριση της δήλωσης σας

Πώς θα δείτε την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης 2013; Βήμα-βήμα πώς να δείτε το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας στο taxisnet.

Προκειμένου να ενημερωθείτε για την εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης για το οικονομικό έτος 2013 (εισοδήματα 2012), μέσω διαδικτύου, πατήστε στο τέλος του άρθρου το σχετικό link της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών (TaxisNet).

Στο μεταξύ, η ΓΓΠΣ ανακοίνωσε την Παρασκευή 16-08-2013 ότι αποστέλλονται στους φορολογούμενους τις επόμενες ημέρες τρεις νέες σειρές εκκαθαριστικών σημειωμάτων φόρου εισοδήματος 2013 (η 5η, η 6η και η 7η). Από αυτές, οι δύο πρώτες έχουν ημερομηνία εκκαθάρισης την 30 και 31 Ιουλίου 2013 οπότε η πρώτη δόση του φόρου του εκκαθαριστικού θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Αυγούστου.

Η τελευταία έχει ημερομηνία εκκαθάρισης την 14 Αυγούστου οπότε η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου (στην περίπτωση αυτήν οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο σε δύο διμηνιαίες δόσεις, σε αντίθεση με τους πρώτους που θα έχουν περιθώριο τριών δόσεων ως το τέλος του έτους).

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εφιστά στην προσοχή των φορολογούμενων σχετικά με την 5η και 6η αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων 2013 λόγω της περιόδου διακοπών που διανύουμε και δεδομένου ότι η πρώτη δόση αυτών θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Αυγούστου. Γι αυτό συνιστά στους φορολογούμενους να ενημερωθούν μέσω του TAXISnet για το ποσό της εκκαθάρισης και για τις ταυτότητες οφειλής είτε των δόσεων είτε της ολικής εξόφλησης.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα πορεία της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων 2013 προκύπτουν τα ακόλουθα:

Έχουν εκκαθαριστεί 3.948.940 φορολογικές δηλώσεις που αφορούν σε καθαρό εισόδημα 54,132 δισ. ευρώ. Ο φόρος εισοδήματος ανέρχεται σε 1,439 δισ. ευρώ, η εισφορά αλληλεγγύης σε 410 εκατ. ευρώ και ο φόρος επιτηδεύματος σε 207,869 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός φόρος ανέρχεται σε 2,112 δισ. ευρώ. Αναλυτικότερα, οι χρεωστικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί ανέρχονται σε 1.896.916. Σ’ αυτές προκύπτει καταβολή συνολικού φόρου 2,303 δισ. ευρώ που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο οι φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο 1.200 ευρώ. Τα πιστωτικά εκκαθαριστικά ανέρχονται σε 719.123 και αφορούν σε επιστροφή φόρου 191,936 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει επίσης ότι η υποβολή των δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων συνεχίζεται με πολύ γοργούς ρυθμούς έχοντας φτάσει τις 4,8 εκατ. οριστικές υποβολές. Έτσι έχει ξεπεραστεί πάνω από 11% ο περσινός αριθμός υποβολών για την ίδια ημερομηνία. Δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην υποβολή και ο αριθμός δηλώσεων που υπολείπεται εκτιμάται πως μπορεί να υποβληθεί μέχρι 30-08-2013. Όπως διευκρινίζει το υπουργείο δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στις υποβολές πέραν αυτής της ημερομηνίας.

Όσοι φορολογούμενοι θέλουν να ενημερωθούν για το εκκαθαριστικό τους σημείωμα 2013 μπορούν να το κάνουν από την ιστοσελίδα http://www.gsis.gr στην εφαρμογή με την οποία έκαναν την δήλωση. Το ενδεικτικό εκκαθαριστικό θα αντικατασταθεί από το οριστικό από την 01-08-2013 και μετά. Σημειώνεται ότι με βάση το ποσό της οφειλής και την ταυτότητα οφειλής που μπορούν να εκτυπώσουν από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα οι φορολογούμενοι μπορούν εξοφλήσουν στις τράπεζες την πρώτη δόση ή ολόκληρο το ποσό του φόρου.

Αποτελέσματα εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων 2013:

Πατήστε είσοδος και μετά εισάγετε τον Αριθμό φορολογικού μητρώου που σας ενδιαφέρει για να μάθετε άμεσα το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης. H υπηρεσία είναι διαθέσιμη ανεξαρτήτως του τρόπου υποβολής της Φορολογικής σας Δήλωσης (στη Δ.Ο.Υ. ή μέσω διαδικτύου).

Επιλέξτε το link ΕΔΩ.

Διαβάστε πώς να βρείτε μόνοι σας το εκκαθαριστικό εφορίας 2013 μέσω taxisnet.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.