Το Google “νέκρωσε” προκαλώντας χάος στο Διαδίκτυο

Χάος στο διαδίκτυο όταν το Google “πέθανε” για πέντε ολόκληρα λεπτά. Τι προκάλεσε το black-out στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης;

Εκτός λειτουργίας τέθηκε για πέντε μόνο λεπτά το Google, πέντε λεπτά που ωστόσο όπως αποδείχτηκε φάνηκαν σαν “αιωνιότητα” για τους χρήστες του Διαδικτύου παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, για πέντε λεπτά δεν ήταν προσβάσιμα τα Google.com, Gmail, Google Drive και YouTube, ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός αφού ποτέ στο παρελθόν δεν είχε παρατηρηθεί ταυτόχρονη πτώση των μεγάλων υπηρεσιών της εταιρίας.

Το σπάνιο “φαινόμενο” επηρέασε μεγάλο μέρος της κίνησης στο Ίντερνετ και σχολιάστηκε δεόντως. Η εταιρία ανάλυσης ιντερνετικών δεδομένων GoSquared ανέφερε πως παρατηρήθηκε συνολική μείωση κατά 40%(!) στις αναγνώσεις σελίδων στο Διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό και μόνο πιστοιποιεί τη μεγάλη σημασία του Google στη συνολική κίνηση του διαδικτύου.

Η Google από αυτήν την… 5λεπτη απροσεξία έχασε 545.000 δολάρια.

Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι που κράτησαν το Google “down” για 5 λεπτά, με τις φήμες στι διαδίκτυο να κάνουν λόγο για “τεχνική απροσεξία”. Δεν αποκλείεται πάντως και το ενδεχόμενο κακόβουλης επίθεσης.

“Η Google.com είχε πέσει για μερικά λεπτά, μεταξύ 23:52 και 23:57 BST στις 16 Αυγούστου” ανέφερε η GoSquared προσθέτοντας πως αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς εκατομμύρια χρήστες εξαρτώνται από το site. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε δέκα λεπτά αφού έγινε αντιληπτό.

Διαβάστε δέκα τρελά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Google.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.