H λίστα με τους καθηγητές που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

Η λίστα με τους καθηγητές που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα. Πού αναρτήθηκαν οι λίστες με τους 302 καθηγητές σε διαθεσιμότητα.

Σε 2.122 ανέρχεται ο αριθμός των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη διαπιστωτική πράξη που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας στη «Διαύγεια».

Στο Διαδίκτυο αναρτήθηκαν επίσης και οι λίστες των 302 καθηγητών και των 25 συναδέλφων τους που εργάζονταν στη Σιβιτανίδειο και εξαιρέθηκαν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Υπενθυμίζεται ότι εκτός εξαίρεσης έμειναν τελικά οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.

Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας είναι να απορροφηθούν στον κλάδο της υγείας το 60% των καθηγητών. Το υπόλοιπο 40% θα χρησιμοποιηθεί για την στελέχωση των περιφερειακών διευθύνσεων.

Μεταξύ των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «2.122 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μπαίνουμε σήμερα σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης, ελέω μιας ανηλεούς κυβέρνησης και της τρόικας. 302 έμπειροι και προσοντούχοι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε διοικητικούς υπαλλήλους. Το 33% των μαθητών (πάνω από 20.000 ανά έτος) στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ δεν θα βρίσκουν τις ειδικότητες που θα ήθελαν να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο.

Εννέα πολυδάπανα εργαστήρια στα τεχνικά σχολεία θα αχρηστευτούν. Οι ιδιώτες σχολάρχες θριαμβολογούν. Δεν θα ξεχνούν να καλούν σε όλα τα εγκαίνια των νέων τμημάτων τους τον Υπουργό Παιδείας. Ίσως τον ανακηρύξουν και επίτιμο ευεργέτη τους. 153 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν την υπογραφή στο έγκλημα. Κατά των 2122 εκπαιδευτικών (αλλά και των 302), των οποίων διαλύεται η εργασιακή και οικογενειακή ζωή. Κατά των χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους. ‘Αλλωστε ποιος νοιάζεται για τα φτωχά παιδιά του λαού μας; Τα δικά τους παιδιά δεν σπουδάζουν στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Ήδη μετράμε την απώλεια της συνάδελφου μας από τη Λάρισα, που είναι θύμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής».

Οι λίστες με το δεύτερο «κύμα» της διαθεσιμότητας.

Την ίδια ώρα, οι λίστες όλων των υπουργείων με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα βρίσκονται ήδη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς η αποστολή τους από τους αρμόδιους υπουργούς ολοκληρώθηκε.

Πρόκειται για τις λίστες, που θα συμπληρώσουν το δεύτερο «κύμα» της διαθεσιμότητας, από τις οποίες θα προκύψουν οι 8.211 «διαθέσιμοι» υπάλληλοι, σύμφωνα με τα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπηρεσίες του υπουργείου επεξεργάζονται τα στοιχεία που απέστειλαν τα υπουργεία, προκειμένου να αποφευχθούν αστοχίες και προβλήματα που μπορεί να καθυστερήσουν τη διαδικασία ένταξης των υπαλλήλων στην κινητικότητα.

Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν μάλιστα, ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης στην κινητικότητα των 4.219 υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δηλαδή των 2.122 εκπαιδευτικών, των 2.114 σχολικών φυλάκων και των 53 υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να υπογράψει τις επόμενες ημέρες -πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας- την απόφαση που αφορά τα κριτήρια της μοριοδότησης που θα ισχύσει για την κατάρτιση των πινάκων με τη βαθμολογία των υπαλλήλων, ώστε αυτοί που θα συγκεντρώσουν τη χαμηλότερη βαθμολογία να ενταχθούν στο καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ανάμεσα στα βασικά κριτήρια θα είναι ο τρόπος πρόσληψης (με ΑΣΕΠ, με εξετάσεις ΑΣΕΠ κλπ), τα τυπικά προσόντα, τα χρόνια προϋπηρεσίας, ποινές που έχουν επιβληθεί στον υπάλληλο, άτομα με ειδικές ανάγκες, υπηρεσιακή αξιολόγηση, γλωσσομάθεια κλπ.

Διαβάστε τι θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.