Σε πόσες δόσεις η ρύθμιση οφειλών του 2013 προς το ΙΚΑ

Το υπουργείο Εργασίας διευκολύνει την υπαγωγή στη «Νέα Αρχή» με νέα εγκύκλιο. Σε πόσες δόσεις η ρύθμιση οφειλών του 2013 προς το ΙΚΑ;

Μετά την ρύθμιση ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε 100 δόσεις, την ευκαιρία να ρυθμίσουν όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη και οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν επιχειρήσεις και επιτηδευματίες.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ, που θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες μέρες, όσοι οφειλέτες ρυθμίσουν τις οφειλές τους 2013 προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις θα μπορούν να ενταχθούν και στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών που επιτρέπει τη σταδιακή αποπληρωμή χρεών μέχρι και τον Ιούνιο του 2017.

Η διευθέτηση των 12 δόσεων θα αφορά αρχικά στο ΙΚΑ και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΕΑ.

Μέχρι σήμερα προϋπόθεση για την υπαγωγή στη «Νέα Αρχή», όπως ονομάσθηκε η νέα ρύθμιση, ήταν να καταβάλλονται ανελλιπώς οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από 1η Ιανουαρίου 2013 ή να έχουν καταβληθεί μέχρι την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση.

Η πρόβλεψη αυτή απέκλεισε από την ευνοϊκή ρύθμιση χιλιάδες ασφαλισμένους που είτε είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ταμεία (που δημιουργήθηκαν το 2013), είτε δεν μπορούσαν μέχρι τις 30 Ιουνίου οπότε ενεργοποιήθηκε η ρύθμιση, να συγκεντρώσουν και καταβάλλουν εφάπαξ τα χρωστούμενα.

Δείτε ποιες είναι οι 4 αυστηρές βασικές προϋποθέσεις για τη ρύθμιση των χρεών.