Ο Θάνος Πλεύρης κάνει νέο ξεκίνημα και “κλείνει” το μάτι στον…

Πώς από βουλευτής, άμισθος σύμβουλος του Άδωνι και οι φήμες για υποψήφιος Δήμαρχος Θάνος Πλεύρης πήρε τη µεγάλη απόφαση να ενταχθεί στη Ν.∆., παραµονές των επαναληπτικών εκλογών του Ιουνίου;

Μακριά, πλέον, από τα βουλευτικά του καθήκοντα και τις πολλές πολιτικές υποχρεώσεις, ο //www.fimes.gr/2012/05/thanasis-pleuris-gioucha-video/”> Θάνος Πλεύρης το τελευταίο διάστηµα έχει γυρίσει σελίδα, µετά το περσινό δύσκολο καλοκαίρι, όταν, εν µέσω σφοδρής πολιτικής κρίσης, πήρε τη µεγάλη απόφαση να ενταχθεί στη Ν.∆., παραµονές των επαναληπτικών εκλογών του Ιουνίου.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε πολλές συζητήσεις, καθώς ο πρώην βουλευτής φέρει το όνοµα του -κατά πολλούς «πατριάρχη» του ελληνικού εθνικισµού- πατέρα του, Κωνσταντίνου Πλεύρη, και η µεταγραφή του στο µεγάλο κεντροδεξιό κόµµα ήταν για καιρό κεντρικό θέµα στις πολιτικές κουβέντες. Σήµερα, µε την απόσταση του χρόνου να τον χωρίζει από τότε και εκτός Κοινοβουλίου, ο Πλεύρης «ακτινογραφεί» πιο ήρεµα τα νέα πολιτικά δεδοµένα που διαµορφώνονται στη χώρα, βάζοντας σε πρώτο πλάνο το επάγγελµά του, τη δικηγορία, το οποίο αναπόφευκτα είχε µείνει πίσω την περίοδο που αγόρευε ως βουλευτής, ενώ παράλληλα αφιερώνει πολύ περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του και στη µόλις 3,5 ετών κόρη του.

Μετά την «ηχηρή» µεταπήδησή του από το κόµµα του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Ν.∆. και την κατάταξή του ως πρώτου επιλαχόντος στις εκλογές του Ιουνίου, ο νεαρός δικηγόρος πέρασε ένα διάστηµα αναζητώντας ρόλο και πατήµατα, καθώς η µετάβαση από τη βουλευτική ιδιότητα στην… κοινή ζωή και τον επαγγελµατικό στίβο δεν είναι ποτέ κάτι εύκολο για τους πρώην βουλευτές και προκαλεί… vertigo! Ο Πλεύρης δεν άργησε να βρει αυτήν την ισορροπία στη µετα-βουλευτική εποχή, καθώς, έχοντας πάντα ιδιαίτερη αγάπη στη µάχιµη δικηγορία, επέστρεψε στις δικαστικές αίθουσες.

Παράλληλα µε το νέο του επαγγελµατικό ξεκίνηµα, έκανε πρόσφατα ένα προσωπικό βήµα. Η νέα δικηγορική εταιρεία µε την επωνυµία «Νοµοτέλεια», σε συνεργασία µε τον πρώην υπουργό Πολιτισµού Κώστα Τζαβάρα, την επίσης δικηγόρο και κόρη του βουλευτή Β’ Αθήνας Εύη Γιακουµάτου αλλά και τον γνωστό δικηγόρο Ηλία Γιάτσιο, αποτελεί την καινούργια επαγγελµατική του στέγη. Με έδρα το Κολωνάκι, η ζωή του πρώην βουλευτή εξακολουθεί να κινείται -τόσο επαγγελµατικά όσο και πολιτικά- γύρω από το κλεινόν άστυ µε ιδιαίτερη πάντα έµφαση στο 6ο διαµέρισµα, όπου η λαθροµετανάστευση καλπάζει -κάτι που ανέκαθεν αποτελούσε ένα από τα θέµατα αιχµής για τον «πολιτικό» Πλεύρη.
«Εξακολουθεί να κινείται σαν βουλευτής Αθηνών», αναφέρει χαρακτηριστικά στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» άνθρωπος που τον έχει ζήσει για πολλά χρόνια, καθώς οι προσκλήσεις από τις τοπικές οργανώσεις και η επαφή µε τον κόσµο της Αθήνας δεν έχει σταµατήσει.

Την ίδια ώρα, ο νεαρός πολιτικός έχει αποκτήσει µία ακόµα ιδιότητα, αυτήν του… συµβούλου, καθώς ανέλαβε αµισθί τη νοµική κάλυψη του υπουργείου Υγείας, στο οποίο είναι επικεφαλής ο στενός φίλος του, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εκτιµά τις νοµικές ικανότητές του, αφού, εκτός από το Ποινικό ∆ίκαιο, έχει ειδικευτεί σε θέµατα Υγείας, µε µεταπτυχιακό στα «σφάλµατα υγείας». Πάντως, είναι κοινό µυστικό πως οι δυο τους, µε τον έτερο «σωµατοφύλακα» Μάκη Βορίδη, αποτελούν µια αχώριστη τριάδα, από τα χρόνια του ΛΑΟΣ, και συζητούν συχνά πυκνά τις πολιτικές εξελίξεις. Παράλληλα, ο Πλεύρης, έχοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ολοκλήρωσε πρόσφατα τη συγγραφή ενός βιβλίου για θέµατα υγείας, µε τίτλο «Συναίνεση του ασθενούς». Το βιβλίο, γραµµένο στη γερµανική, µαρτυρά και τους δεσµούς του πρώην βουλευτή µε τη Γερµανία, καθώς µέρος των σπουδών του ολοκληρώθηκε εκεί, έχοντας, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, πάρει και την πειθαρχία που κυριαρχεί στην ιδιοσυγκρασία των Γερµανών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Αν κάτι, πάντως, δεν του φεύγει ποτέ, αυτό είναι το µικρόβιο της πολιτικής. Ο νεαρός δικηγόρος εξακολουθεί να είναι ανεξάρτητος περιφερειακός σύµβουλος στην Περιφέρεια Αττικής, ασχολούµενος σε καθηµερινή βάση µε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ συνεχίζει τις δηµόσιες παρεµβάσεις του.

Αυτό που του αναγνωρίζουν εχθροί και φίλοι είναι πως, παρά το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκε όπως πολλοί θα περίµεναν σε κάποια δηµόσια ή κοµµατική θέση, δεν ξέχασε τους λόγους για τους οποίους εντάχθηκε στη Ν.∆. και όλο το προηγούµενο διάστηµα υποστήριξε ουκ ολίγες φορές -µε δηµόσιες παρεµβάσεις του- τον κυβερνητικό προσανατολισµό. Αυτό δεν σηµαίνει πως έχει απεµπολήσει τη δική του «καθαρή» δεξιά φιλοσοφία, που, όπως λέει συχνά και ο ίδιος, «είναι στάση ζωής».

Χαρακτηριστικό είναι το ότι σε δηµόσια τοποθέτησή του την 4η Αυγούστου υποστήριξε την εθνική στάση του τότε κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά, ενώ στα αγαπηµένα του social media δεν χάνει την ευκαιρία να σχολιάζει εθνικά θέµατα, ζητήµατα µεταναστευτικά και δηµόσιας τάξεως. Εχει πάρει ανοιχτά θέση και κατά της ανέγερσης τζαµιού στο κέντρο, διατηρώντας τους δεσµούς του µε το «αγαπηµένο» του δεξιό ακροατήριο.

Οι φήµες για τον ∆ήµο της Αθήνας

Η διαχρονικά σταθερή στάση του απέναντι σε όλα αυτά τα ζητήµατα, µαζί µε το νεαρό της ηλικίας του και τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του για κοινωνική συνοχή και εθνική συνεννόηση, έχει κάνει πολλούς υψηλόβαθµους κοµµατικούς να τον θεωρούν ιδανική λύση για τον ∆ήµο της Αθήνας. Το όνοµά του άρχισε να παίζει στις παραπολιτικές στήλες των εφηµερίδων ως πιθανό αντίπαλον δέος του «σκληρού» βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη -που φέρεται ως η πρώτη σίγουρη υποψηφιότητα για την πόλη της Αθήνας. Αυτό που σηµειώνουν πολιτικοί αναλυτές είναι πως οι πολιτικές του ρίζες, σε συνδυασµό µε το σαφώς πιο φιλελεύθερο προφίλ του, µπορούν να βρουν απήχηση στο ακροατήριο του Λαϊκού Συνδέσµου. Ο ίδιος, µιλώντας στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», αρκείται απλώς να σχολιάσει πως «η ιστορική πόλη των Αθηνών χρειάζεται έναν δήµαρχο που να έχει τη βούληση να δώσει τέλος στην γκετοποίηση του Κέντρου, ώστε να ανασάνουν οι κάτοικοι και η οικονοµία της πόλης». Αυτά λέει χαρακτηριστικά, απολαµβάνοντας ολιγοήµερες οικογενειακές διακοπές στην Πίνδο, προτού επιστρέψει από ∆ευτέρα στους ρυθµούς του κέντρου της Αθήνας, το οποίο είναι, πλέον, κοµµάτι της ζωής του.

Δείτε ποιος πάει για πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.