“Λουκέτα” πολλών αστέρων στην Αθήνα: πόσα ξενοδοχεία έκλεισαν

Πόσα ξενοδοχεία στην Αθήνα έβαλαν λουκέτο και έκλεισαν αφού η πρωτεύουσα φαίνεται πως δεν αποτελεί πια τουριστικό προορισμό;

Ενδεικτικό είναι ότι την τελευταία εξαετία η Αθήνα δεν αποτελεί πλέον τουριστικό προορισμό και ήδη 89 ξενοδοχεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

«Η Αθήνα παρουσιάζει διαφορετική εικόνα από την Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών -Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) Αλέξανδρος Βασιλικός, όταν αναφερόταν στην υστέρηση της Αθήνας σε σύγκριση με τις θετικές επιδόσεις της χώρας σε αφίξεις και έσοδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η ΕΞΑΑΑ, η πορεία της Αθήνας έχει εντυπωσιακή μείωση από το 2008: «Η φετινή πορεία δεν πρέπει να μας καθησυχάζει», σημείωσε ο κ. Βασιλικός σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας τη γενική αυξητική τάση, με τη συγκυρία στην Ανατολική Μεσόγειο και τους κινδύνους από την ανάφλεξη στην περιοχή. «Δεν έχει έρθει η ώρα να ανοίξουμε σαμπάνιες», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι «θα πρέπει να ξεφύγουμε από την ποσοτική προσέγγιση για τον τουρισμό» και να προσεγγίσουμε τον ποιοτικό τουρισμό και τη γεωγραφική κατανομή των αφίξεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2000 η ελληνική οικονομία είχε τουριστικές εισπράξεις 10,5 δισ. ευρώ με 12 εκατομμύρια αφίξεις και «εφέτος με 17 εκατ. αφίξεις θα φτάσουμε τα 11 δισ. ευρώ», τόνισε.

Το ξενοδοχειακό δυναμικό έχει μειωθεί κατά 3.679 δωμάτια και 6.872 κλίνες, καθώς 81 μονάδες όλων των κατηγοριών και οκτώ μονάδες που τους έχει λήξει και ο ΕΟΤ, έκλεισαν η μια μετά την άλλη στην Αθήνα, εξαιτίας των πιέσεων της κρίσης.

Δείτε ποιες οι εξελίξεις γύρω από την «ξενοδοχειακή αγορά του αιώνα», Αστέρα Βουλιαγμένης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.