Πόσα χρόνια θα “φάνε” τα 21 καλόπαιδα της Χρυσής Αυγής

Ποιο είναι το κατηγορητήριο για τους 21 συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής; Τι κατηγορίες απήγγειλε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο εισαγγελέας στους συλληφθέντες βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης;

Εκτός από την σύνδεση του Νίκου Μιχαλολιάκου με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 3.15 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι 21 κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής εξήλθαν από το ανακριτικό γραφείο και πήραν τον δρόμο της επιστροφής για τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Έτσι λοιπόν, ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ανά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή απήγγειλε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο εισαγγελέας στους συλληφθέντες βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Αντιμέτωποι με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα βρίσκονται οι 21 συλληφθέντες, βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή ανά περίπτωση.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο ανακριτή για θέματα διαφθοράς, ο οποίος θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες και θα επισπεύσει τις νομικές διαδικασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (οι πέντε βουλευτές) και την Τετάρτη (τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής).

Νομικοί κύκλοι, εξηγούν ότι, όταν πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, ιδιαίτερα ο αρχηγός και διευθύνων αυτής αλλά και τα μέλη της αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης 10 – 20 ετών.

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Χρήστος Παππάς σε περίπτωση που δεν συλληφθεί εντός 48 ωρών θα πρέπει η Βουλή να ζητήσει την άρση ασυλίας του και να αποφασίσει για το εάν θα λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Διαβάστε ποιες είναι οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν για συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.