Eurobasket 2013: Μόνο έτσι περνάει η Εθνική Ελλάδος σήμερα

Ποιο είναι εκείνο το σενάριο πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδος στο Eurobasket 2013; Διαβάστε πώς μπορεί η Εθνική να βρεθεί στη τελική φάση του Eurobasket 2013 μετά τον αγώνα με την Κροατία.

Αν και είχαμε αναφέρει τα σενάρια πρόκρισης της Ελλάδας πριν τον αγώνα με την Σλοβενία, όπως ήρθαν τα πράγματα, η πρόκριση στα προημιτελικά του Eurobasket 2013 δεν είναι στο χέρι μας. Όσο όμως υπάρχει ελπίδα, η Εθνικής Ελλάδος είναι υποχρεωμένη να εξαντλήσει και την παραμικρή πιθανότητα να βρεθεί στην οκτάδα.

Ποιο είναι εκείνο το σενάριο πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδος στο Eurobasket 2013; Νικώντας η ίδια την Κροατία, η Ιταλία την Ισπανία και η Σλοβενία τη Φινλανδία. Απίθανο σίγουρα όχι, πλην όμως αρκετά δύσκολο. Η Εθνική πρέπει να βρει τα ψυχικά αποθέματα, το κίνητρο, αλλά και τις δυνάμεις να νικήσει την Κροατία.

Η απογοήτευση είναι δεδομένη, αφού οι παίκτες γνωρίζουν πρώτοι από όλους πως αδίκησαν τους εαυτούς τους. Οφείλουν, όμως, να μείνουν ομάδα μέχρι το τέλος και να πιστέψουν σε ένα θαύμα στο Eurobasket 2013. Ακόμη κι αν αυτό δεν έρθει ποτέ. Πέρα από τις… ψυχολογικές δυσκολίες, υπάρχουν και αμιγώς αγωνιστικές. Η Εθνικής Ελλάδος απέμεινε με δεκάδα στη διοργάνωση μετά τους τραυματισμούς των Μαυροκεφαλίδη και Παπανικολάου, ενώ και ο Μπράμος αντιμετώπισε πρόβλημα (από ένα χτύπημα στη βουβωνική χώρα), που πάντως δεν αναμένεται να του στερήσει τη συμμετοχή στον αγώνα.

Και πέρα από όλα, η ελληνική ομάδα έχει απέναντί της έναν αντίπαλο που έρχεται με… φόρα, άριστη ψυχολογία, πολύ κόσμο στο πλευρό του και υψηλό κίνητρο.

Η νίκη επί της Κροατίας δεν αρκεί σαν σενάριο στην Εθνικής Ελλάδος για να περάσει.

Κατ’ αρχάς να κερδίσει η Ιταλία την Ισπανία (18:45). Οι «ατζούρι», που πανηγύρισαν την ήττα της Εθνικής Ελλάδος από τη Σλοβενία καθώς εξασφάλισαν μαθηματικά την παρουσία τους στην οκτάδα μετά από δέκα χρόνια, παίζουν απλώς για μία καλύτερη θέση από την τέταρτη στον όμιλο. Αντίθετα, οι πρωταθλητές Ευρώπης μάχονται για τη ζωή τους, αφού αν χάσουν από την Ιταλία, η Εθνικής Ελλάδος έχει νικήσει την Κροατία και η Σλοβενία επικρατήσει της Φινλανδίας, η Ισπανία μένει πέμπτη (μειονεκτώντας στην ισοβαθμία με την Εθνικής Ελλάδος) και πηγαίνει σπίτι της.

Ακόμη κι αν έρθουν κατ’ ευχήν τα δύο πρώτα αποτελέσματα της ημέρας για την Εθνικής Ελλάδος, δεν θα ηρεμήσει καθώς για να εξασφαλίσει την πρόκριση θέλει νίκη της Σλοβενίας (που έχει κίνητρο την πρώτη θέση) επί της ήδη αποκλεισμένης Φινλανδίας στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, στις 22:00 στο Eurobasket 2013. Αρκετά σύνθετο σενάριο πρόκρισης, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Διαβάστε ποιο είναι το κακό μαντάτο για την Εθνική Ελλάδος στο Εurobasket 2013.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.