Αυτό είναι το φυσικό αέριο της Κύπρου [video]

Ξεκινούν οι απαιτούμενες μετρήσεις που θα καταδείξουν την ποιότητα του αερίου που υπάρχει στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Στα πόσα τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υπολογίζονται τα κοιτάσματα φυσικού αερίου;

Το πρώτο τέστ παραγωγής ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης και όπως φαίνεται όλα κυλούν ομαλά. Όπως ανέφεραν τα Κυπριακά sites, το φυσικό αέριο βγήκε στην επιφάνεια χωρίς προβλήματα, ενεργοποιήθηκαν με επιτυχία οι βαλβίδες και οι τεχνικοί θα αναμένουν τη σταθεροποίηση της πίεσης, δηλαδή να γεμίσει η σωλήνα με φυσικό αέριο και ακολούθως θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες μετρήσεις που θα καταδείξουν την ποιότητα του αερίου. Η παραγωγική δοκιμή θα διαρκέσει περίπου πέντε μέρες και ακολούθως η πλατφόρμα γεώτρησης ENSCO 5006 θα ξεκινήσει τις εργασίες σφράγισης και αναχώρησης της από την περιοχή.

fysiko-aerio-kypros 1

Τεράστιο το κοίτασμα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ

Στo 1,1 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (38,9 τρισ. κυβικά πόδια) εκτιμώνται τα πιθανά κοιτάσματα των έξι αδειοδοτημένων τεμαχίων της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (AOZ), δήλωσε ο Πρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογοναθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ) Χαράλαμπος Έλληνας.

Σε άρθρο του στο Oxford Energy Forum, μια τριμηνιαία έκδοση του Ινστιτούτου της Οξφόρδης για τις ενεργειακές σπουδές, ο κ. Έλληνας αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη σύντομης προώθησης του τερματικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Κύπρο λόγω των αλλαγών που επέρχονται στην παγκόσμια αγορά Φυσικού Αερίου, ενώ επανέλαβε τη διαφωνία του με τη επιλογή της χρήσης αγωγού για σκοπούς εξαγωγής του κυπριακού φυσικού αερίου.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της αγοράς του φυσικού αερίου παγκοσμίως ο κ. Έλληνας είπε πως το φυσικό αέριο θα αποτελέσει σχεδόν το ένα τρίτο των καυσίμων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2040, καθώς ο άνθρακας θα σταματήσει να είναι ανταγωνιστική επιλογή για την ηλεκτροπαραγωγή, κυρίως λόγω περιβαλλοντικών πολιτικών, σε αντίθεση με το φυσικό αέριο που εκπέμπει 60% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε τη φλόγα της δοκιμής καύσης φυσικού αερίου στην Κύπρο

http://www.youtube.com/watch?v=yYoX7pZQ20M

Διαβάστε γιατί η Gazprom πουλάει ακριβότερο κατά 30% το φυσικό αέριο στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.