Πως αναδύθηκε νησί στο Πακιστάν μετά τον καταστροφικό σεισμό [video]

Δείτε το απίστευτο βίντεο με το νησί που αναδύθηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό που έγινε στο Πακιστάν.

Τη “γέννηση” ενός νέου… νησιού Αραβική Θάλασσα “προκάλεσε” ο ισχυρός σεισμός των 7,7 Ρίχτερ που έπληξε χθες το Πακιστάν.

Ο σεισμός προκάλεσε άνοδο του πυθμένα της θάλασσας δημιουργώντας το νησί σε ύψος περίπου 600 μέτρων στην ακτή της Γκουάνταρ, στην Αραβική Θάλασσα.

Τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν εικόνες μίας έκτασης βραχώδους εδάφους να αναδύεται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με το πλήθος που βρισκόνταν συγκεντρωμένο στην ακτή να παρακολουθεί με έκπληξη το σπάνιο αυτό φαινόμενο.

Εν τω μεταξύ, ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται συνεχώς στο Πακιστάν. Οι νεκροί στη χώρα από τον ισχυρότατο σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της Τρίτης έφτασαν, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, τους 245.
Ο αριθμός των θυμάτων του σεισμού αυξήθηκε μετά την κατάρρευση εκατοντάδων σπιτιών σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή.

Ο σεισμός συγκλόνισε το νοτιοδυτικό Πακιστάν και έγινε αισθητός μέχρι την Ινδία και το Ιράν!
“Αρχίσαμε να θάβουμε τους νεκρούς”, δήλωσε ο Αμπντούλ Ρασίντ Γκογκαζάι, αξιωματούχος της αστυνομίας του Αουαράν, της περιφέρειας της επαρχίας του Μπαλουτσιστάν που επλήγη περισσότερο από το σεισμό. Πρόσθεσε ότι έχουν τραυματισθεί τουλάχιστον 373 άνθρωποι.

“Περίπου το 90% των σπιτιών στην περιφέρεια έχουν καταστραφεί. Σχεδόν όλα τα σπίτια που ήταν φτιαγμένα από λάσπη κατέρρευσαν”, δήλωσε ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της επαρχίας, ο Αμπντούλ Ρασίντ Μπαλούχ.

Ο στρατός έχει αναπτύξει ελικόπτερα και εκατοντάδες στρατιώτες για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Το Μπαλουτσιστάν (Βελουχιστάν) είναι η πιο εκτεταμένη, αραιοκατοικημένη και φτωχή επαρχία του Πακιστάν, όμως το υπέδαφός της είναι γεμάτο υδρογονάνθρακες και μεταλλεύματα. Σπαράσσεται από τη βία εναντίον της σιιτικής μουσουλμανικής μειονότητας, τις επιθέσεις των Ταλιμπάν και τις συγκρούσεις ανάμεσα στους αυτονομιστές αντάρτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Μπαλουτσιστάν και τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Δείτε το νησί που αναδύθηκε στο Πακιστάν μετά τον σεισμό:
http://www.youtube.com/watch?v=Ccy_CrNIfII#t=16

Διαβάστε τους φόβους για το ρήγμα στη Φθιώτιδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.