Επίδομα Θέρμανσης: πότε θα γίνεται η πληρωμή μετά την αίτηση

Mετά από πόσες ημέρες μετά την αίτηση θα γίνεται η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης; Ποιοι εξαιρούνται από το επίδομα θέρμανσης;

Μέσα σε 20 ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του δικαιούχου θα καταβάλλονται οι πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που εξέδωσε σήμερα ο υφυπουργός οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Σύμφωνα με την απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, προβλέπεται προκαταβολή 25% επί του συνολικού δικαιουμένου ποσού, τα εισοδηματικά κριτήρια για τον άγαμο φθάνουν τα 30.000 ευρώ και για τον έγγαμο τα 40.000 ευρώ, ενώ ακόμα το εν λόγω πόσο προσαυξάνεται για κάθε τεκνό.

Ακόμα, η ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Επιπλέον οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης δεν θα πρέπει να διαθέτουν αυτοκίνητο που υπερβαίνει τα 3.000 κυβικά.

Εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης:

α) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 7 του Κ.Φ.Ε.

β) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.

γ) Τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 3000 κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των οχτώ μέτρων ή αεροσκάφη ή δεξαμενές κολύμβησης, όπως αυτά δηλώνονται.

δ) Η επαγγελματική στέγη.

ε) Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα.

στ) Οι κάτοικοι εξωτερικού.

Δείτε ποιοι θα λάβουν το αυξημένο επίδομα θέρμανσης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.