Το πόρισμα φωτιά για τον Γιάννο Παπαντωνίου: ποιους και γιατί καίει

Ποιο είναι το πόρισμα φωτιά για τις αδικαιολόγητες καταθέσεις της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real news, πόρισμα φωτιά για αδικαιολόγητες καταθέσεις της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου, διαβιβάστηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Η πολυσέλιδη έκθεση του ΣΔΟΕ για τα αποτελέσματα των ελέγχων στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού διαβιβάστηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς για τα περαιτέρω, καθώς εντοπίστηκαν αδικαιολόγητες καταθέσεις της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου, συνολικού ύψους 2,85 εκατ. ευρώ. Το 1,5 εκατ. ευρώ αφορά στην πολυσυζητημένη κατάθεση της Στ. Κουράκου στην ελβετική τράπεζα HSBC, που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ, ενώ ακόμα 1,35 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε σε ελληνικές τράπεζες και σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά της.

Η έκθεση πλησιάζει τις 200 σελίδες και εστάλη στον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, καθώς σύμφωνα με το νόμο, αδικαιολόγητα ποσά άνω των 150.000 ευρώ ερευνώνται για το ενδεχόμενο «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος.

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι το πόρισμα για τον Γιάννο Παπαντωνίου θα διαβιβαστεί και στους οικονομικούς εισαγγελείς και την Εισαγγελία Διαφθοράς, αφού η Ρούλα Κουράκου ήταν υπάλληλος του Δημοσίου.

Δείτε ποιο ήταν το φλογερό ειδύλλιο του Γιάννου Παπαντωνίου με τη Σταυρούλα Κουράκου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.