Πέθανε ο Νίκος Φώσκολος: οι τελευταίες ταραχώδεις στιγμές στον Ευαγγελισμό

Ποιες ήταν οι επεισοδιακές τελευταίες στιγμές για τον Νίκο Φώσκολο και πώς στάθηκε θύμα του συστήματος υγείας μας;

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νίκος Φώσκολος άφησε την τελευταία του πνοή στον 5ο όροφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» , όπου στεγάζεται η Γ’ Παθολογική κλινική του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της Αττικής.

Σύμφωνα όμως με το Πρώτο Θέμα, ο Νίκος Φώσκολος έπεσε και αυτός τραγικό θύμα του πάσχοντος συστήματος υγείας μας.

Ο 86χρονος Νίκος Φώσκολος διακομίστηκε στο νοσοκομείο την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της εφημερίας του Ευαγγελισμού. Όμως η διακομιδή εξελίχθηκε σε μια ταραχώδη εφημερία όταν γιατροί κοινοποίησαν φωτογραφίες με τους ασθενείς που ήταν στοιβαγμένοι στα Επείγοντα, περιμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα έκριναν εάν εισάγονταν ή όχι για νοσηλεία.

Ο «Ευαγγελισμός» δέχεται κατά μέσο όρο σε κάθε εφημερία περίπου 800 επισκέπτες – ασθενείς. Από αυτούς τελικά χρειάζεται να εισαχθεί περίπου το 20% με 30%, ωστόσο όλοι υποβάλλονται στη βάσανο της πολύωρης αναμονής είτε λάβουν το εξιτήριο είτε το εισιτήριο για νοσηλεία.

Ο Νίκος Φώσκολος ήταν ένας από τους δεκάδες ανθρώπους που εξετάστηκαν στα Επείγοντα την Τρίτη. Η κατάσταση της υγείας του ήταν επιβαρυμένη και λόγω της ηλικίας του κρίθηκε ότι πρέπει να νοσηλευτεί.

Ο Νίκος Φώσκολος «χρεώθηκε» ως ασθενής στην Γ΄ Παθολογική κλινική του νοσοκομείου, αλλά η κατάστασή του έβαινε συνεχώς επιδεινούμενη. Το αποτέλεσμα; Σχεδόν ένα 24ωρο μετά την εισαγωγή του κατέληξε.

Διαβάστε το ένδοξο βιογραφικό του Νίκου Φώσκολου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.