Νίκος Μπογιόπουλος: ο γνωστός δημοσιογράφος που απέλυσε ο Ριζοσπάστης

Γιατί ο Ριζοσπάστης απέλυσε τον γνωστό δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο μετά από εντολή του ΚΚΕ;

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ΚΕ του ΚΚΕ αποφάσισε την απόλυση του Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη, σε μία, καθώς φαίνεται, πρωτόγνωρη κίνηση.

H κίνηση έιναι πρωτόγνωρη διότι μέχρι τώρα δεν συνηθιζόταν να απολύει εργαζομένους του το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος.
Πηγές θέλουν το αιτιολογικό της απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ είναι ότι ο Νίκος Μπογιόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.

Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφόρησαν αναφέρουν πως ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος είχε ενημερώσει τους αρμοδίους ότι δεν πρόκειται να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας και συγχρόνως πως θα παραιτούνταν του μισθού του.

Να σημειωθεί πως υπενθυμίζεται ότι βάσει του νέου καταστατικού του ΚΚΕ τα κομματικά μέλη τα οποία απασχολούνται σε αντίστοιχα κομματικά ΜΜΕ αμείβονται με τα χρήματα που λαμβάνουν τα επαγγελματικά στελέχη, δηλαδή περίπου 800 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από τους εργαζομένους η παραίτησή τους και η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός πως ο Νίκος Μπογιόπουλος είχε αντιταχθεί στις απολύσεις και φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν θα φύγει από τον “Ριζοσπάστη”, αν και μετά τον προσυνεδριακό διάλογο είχε παραιτηθεί από τον κομματικό του μισθό, υπέρ του κόμματος.

Βιογραφικό του Νίκου Μπογιόπουλου:

Ο Νίκος Μπογιόπουλος γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας. O Nίκος Μπογιόπουλος εργάζεται από το 1992 ως δημοσιογράφος στο Ριζοσπάστη.

Έχει συνεργαστεί με ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά. “Βαλκάνια ― 78 μέρες «στόχος» του ΝΑΤΟ” (εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή), “Ποδόσφαιρο: Μια θρησκεία χωρίς απίστους” (εκδόσεις Λιβάνη) σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μηλάκα και “Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε!” (ψηφιακό βιβλίο) είναι τα βιβλία που φέρουν την υπογραφή του Νικου Μπογιόπουλου.

Δείτε τους εργαζόμενους του 902 που με την πώληση βρίσκονταν σε αναβρασμό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.