Κεφαλογιάννη: ποιο το μεγάλο ποσό που ενέκρινε για τον… εαυτό της

Ποιο το υπερβολικό ποσό που ενέκρινε για τον εαυτό της η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη; Ποιος ο σκοπός;

Την ώρα που στην Ελλάδα κλείνουν νοσοκομεία, χιλιάδες γιατροί μεταναστεύουν στο εξωτερικό και οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Τουρκία όποτε χρειαστούν νοσηλεία για να μην πεθάνουν περιμένοντας κάποιο ελικόπτερο για αεροδιακομιδή, η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη διαφημίζει τον ελληνικό ιατρικό τουρισμό στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την απόφαση που αποκαλύπτει το e-reportaz.gr με ημερομηνία 23.9.2013 και η οποία φέρει τη διαβάθμιση “Εξαιρετικώς επείγον”, η ίδια υπουργός Τουρισμού ενέκρινε στον… εαυτό της κονδύλι για να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη και να συμμετάσχει σε Forum προώθησης συνεργασίας ιδιωτικού και δημοσίου τομέα “Concordia Summit”, σε workshop που αφορούσε στον ιατρικό τουρισμό, καθώς επίσης και σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με τη “United States Tour Operators Association”. Επίσης, η υπουργός πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και με φορείς της αμερικανικής τουριστικής αγοράς. Και για να τα προλάβει όλα αυτά, έμεινε εννέα ημέρες (οκτώ διανυκτερεύσεις) στη Νέα Υόρκη, με το κόστος της αποστολής να φτάνει τα 25.652 ευρώ!

Όπως συμπεραίνει κάποιος από τον προϋπολογισμό της δαπάνης που αποτυπώνεται στο επίσημο έγγραφο του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο αποκαλύπτει το e-reportaz.gr:

– Η κυρία Κεφαλογιάννη απόλαυσε λουξ διαμονή σε ξενοδοχείο κόστους 500 ευρώ τη βραδιά, ταξίδεψε ασφαλώς Α” θέση και με όλες τις ανέσεις αφού το αεροπορικό εισιτήριο στοίχισε 3.917 ευρώ, ενώ είχε και 1.120 για τα έξοδά της (140 ευρώ ημερήσια αποζημίωση). Σύνολο 9.037 ευρώ.

– Την υπουργό συνόδευε ο σωματοφύλακας της, ο οποίος έμεινε σε ελαφρώς χαμηλότερης κατηγορίας δωμάτιο το οποίο στοίχισε 450 ευρώ τη βραδιά, η δαπάνη για το εισιτήριό του έφτασε τα 1.245 ευρώ, ενώ η αποζημίωσή του για τις οκτώ ημέρες τα 560 ευρώ. Σύνολο 5.405 ευρώ.

– Στην αποστολή συμμετείχαν ακόμη ένας σύμβουλος Πρεσβείας Α” ως διπλωματικός σύμβουλος στο γραφείο της υπουργού και ένας ειδικός συνεργάτης. Το κόστος για τον καθένα ανήλθε σε 5.605 ευρώ και ειδικότερα 3.600 ευρώ για τη διανυκτέρευση (450 ευρώ τη βραδιά), 1.245 για το αεροπορικό εισιτήριο και 760 ευρώ ως αποζημίωση οκτώ ημερών.

Ο ιατρικός τουρισμός είναι μία νέα συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομική δραστηριότητα παγκοσμίως. Αναφέρεται στη μετάβαση εκτός και εντός συνόρων ανθρώπων με προβλήματα υγείας προκειμένου να τους παραχθεί ιατρική φροντίδα που στοχεύει στην πρόληψη, διάγνωση και διατήρηση της υγείας τους. Απαιτεί σύνθεση, συνεργασία και κοινή προσπάθεια του επιχειρηματία τουρισμού και του ιατρού. Περιλαμβάνει επίσης υπηρεσίες μεταφοράς, ενημέρωσης, ξενάγησης, εστίασης και διαμονής των τουριστών υγείας σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. Ευκαιρία λοιπόν για τους τουρίστες να ζήσουν το “μύθο” τους σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο και μάλιστα σε ημέρα εφημερίας.

Διαβάστε γιατί ο Σαμαράς είναι απογοητευμένος με την Κεφαλογιάννη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.