Πότε έρχονται τέλη κυκλοφορίας για τους «σκαφάτους»

Πότε έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας στα μεγάλα κότερα και σκάφη που επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών;

Aπό 200 μέχρι και 50.000 ευρώ θα κυμαίνονται τα τέλη κυκλοφορίας στα μεγάλα κότερα αναμένεται να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών ίσως και από φέτος. Στόχος του υπουργείου είναι να αυξήσει τα έσοδα του κράτους αλλά και το περί δικαίου αίσθημα στη φορολογία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες σκαφών παντός τύπου θα κληθούν να πληρώνουν κάθε χρόνο τέλη κυκλοφορίας για τα σκάφη τους όπως γίνεται και στις ΗΠΑ.

Η φορολογία θα αφορά περί τα 17.000 σκάφη που είναι δηλωμένα στο ελληνικό δημόσιο. Το τέλος θα προσαρμόζεται ανάλογα με το μήκος του σκάφους και την χρήση του.

Ειδικότερα τα λιγότερα χρήματα θα πληρώνουν τα μικρά επαγγελματικά σκάφη, όπως συμβαίνει και με τα ταξί και τα περισσότερα τα αμιγώς ιδιωτικά και μεγάλα σε μήκος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το τέλος κυκλοφορίας στα σκάφη θα κυμαίνεται από 200 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 50.000 ευρώ για τα μεγάλα κρούζερ ή ιστιοφόρα που έχουν μήκος άνω των σαράντα μέτρων. Μάλιστα αυτά τα ποσά κυμαίνονται κοντά στο ύψος της έκτακτης εισφοράς που είχε επιβληθεί.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο τα πολύ μικρά σκάφη κάτω των πέντε μέτρων και τα αλιευτικά να απαλλαγούν από το τέλος κυκλοφορίας.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση επιβολής του τέλους καθώς δέχεται πιέσεις εδώ και χρόνια για την εφαρμογή του. Όσοι μάλιστα εφοριακοί ασχολούνται με τα σκάφη εισηγούνται στον υπουργό Οικονομικών ότι οι σκαφάτοι είναι σίγουρο ότι θα πληρώσουν τα τέλη τους, αφενός γιατί έχουν τα χρήματα και αφετέρου γιατί δεν θέλουν να το χάσουν.

Δείτε πώς θα μπορείτε να προμηθευτείτε τα τέλη κυκλοφορίας 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.