Τι εξηγήσεις δίνουν οι 1.600 πλούσιοι στην Εφορία. Άγριο κυνηγητό

Τι ψάχνει η εφορία και τι εξηγήσεις δίνουν οι 1.600 πλούσιοι που πιάστηκαν να έχουν μεγάλα εισοδήματα;

Να «τιμωρήσουν» πάση θυσία τη μεγάλη περιουσία φαίνεται να έχουν βάλει σκοπό οι επιτελείς του εισπρακτικού μηχανισμού που, προβάλλοντας ακόμα και υπερβολικές αξιώσεις από τους πολίτες (με βάση τις κατευθύνσεις που έχουν λάβει από την ομάδα Ράιχενμπαχ) φτάνουν να επιβάλλουν φόρους και πρόστιμα «με το στανιό» σε ελεγχόμενους που, εφόσον δεν τους λείπουν τα χρήματα, δέχονται να τα πληρώνουν, μόνο και μόνο για να μην ταλαιπωρούνται άλλο οι ίδιοι από τις υπηρεσίες. Πολλοί από τους ελεγχόμενους της λίστας των 1.600 φορολογουμένων μεγάλου πλούτου, αφού ελεγχθούν, αποδίδονται «καθαροί» χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις για τους ίδιους. Εκπρόσωποι του εφοπλιστικού κόσμου, όπως ο κύριος Δημήτρης Στεφάνου του Πέτρου, ζήτησαν οι ίδιοι και ελέγχθηκαν ήδη από τους πρώτους, με μοναδικό σκοπό να μην εμπλέκεται το όνομά τους στις διαδικασίες ελέγχων που μπορεί να κρατούν για μήνες ή και χρόνια.

Με βάση τις οδηγίες της Ομάδας Δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ, σειρά για έλεγχο από την νεοσύστατη «Εφορία των Πλουσίων» παίρνουν κάθε εβδομάδα δεκάδες φορολογούμενοι, στους οποίους ερευνάται η μεγάλη περιουσία που διαθέτουν και πώς αυτή φορολογήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Η λίστα διαρκώς αυξάνεται και εκτιμάται ότι, συνολικά, τους επόμενους μήνες θα «παρελάσουν» από το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) για να δώσουν εξηγήσεις, περίπου 1.500 πλούσιοι αυταπασχολούμενοι (μεγαλοδικηγόροι, εργολάβοι κατασκευαστές, επιχειρηματίες, ξενοδόχοι, εφοπλιστές, ναυπηγοί κλπ) αλλά και σημαίνοντα στελέχη κρατικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών.

Μετά το καλοκαίρι το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει αναλάβει πλήρη δράση και τον Σεπτέμβριο είχαν επιλεγεί 219 φορολογούμενοι για τους οποίους ξεκίνησε ο έλεγχος. Στους πρώτους ελέγχους, με βάση τη λίστα που έχει το ΚΕΦΟΜΕΠ , οι έρευνες στοχεύουν να διαπιστώσουν αν φορολογήθηκαν σύμφωνα με το νόμο, όσοι δήλωναν μεγάλες περιουσίες. Ξεπερνώντας τα αρχικά προβλήματα και καθυστερήσεις, υπολογίζεται ότι θα ολοκληρώνονται πλέον τουλάχιστον 30-40 έλεγχοι κάθε μήνα.

Διαβάστε ποια τα ακίνητα επωνύμων που κατασχέθηκαν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.