Tι κρύβεται πίσω απο το φλέρτ Wind – Forthnet

Tι κρύβεται πίσω από τη Wind που φλέρταρε εδώ και καιρό με τη Forthnet; Πόσο τοις εκατό μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet κατέχει η Wind;

Εδώ και μήνες, η Wind φλέρταρε διακριτικά την Forthnet. Τώρα που η Wind απέκτησε μέσω το Χρηματιστηρίου ποσοστό τουλάχιστον 3,06% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet, καταβάλλοντας χθες 635 χιλ. ευρώ ή 1,6 ευρώ ανά μετοχή, ο έρωτας μπορεί να μετατραπεί σε σταθερή σχέση.

Ο περιβόητος ” θεσμικός επενδυτής” που συγκέντρωνε μετοχές της Forthnet έβγαλε τη μάσκα και αποκάλυψε ότι απλώς καλλιεργούσε τη σχέση της με την WIND.

Το καλοκαίρι, μέσα στον Ιούλιο, η κυπριακή εταιρεία Zesmero Ltd. είχε αποκτήσει το 27% της Forthnet. H Wind Hellas έχει υπογράψει συμφωνία απόκτησης (call option) του ποσοστού της Zesmero μέχρι τον Ιούλιο του 2014.

Η Forthnet πρέπεινα ολοκληρώσει να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 30 εκατ. Ευρώ. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είχει αποφασισθεί το καλοκαίρι του 2012.

Ωστόσο ο έρωτας εκείνου του καλοκαιριού δεν ευοδώθηκε αφού οι δύο μνηστήρες , οι δύο βασικοί μέτοχοί της Forthnet, oι Αραβες (Emirates International Telecommunications) και οι Ολλανδοί (Cyrte) δεν τόλμησαν τότε να βάλουν νέα κεφάλαια στην εταιρεία.

Η Wind Hellas έβαλε τα λεφτά της στο τραπέζι και τώρα διεκδικεί να ελέγξει τη Forthnet μέσω της αύξησης κεφαλαίου.

Oι Αραβες της Emirates International Telecommunications εξακολουθούν να κατέχουν το 40% της Forthnet και δεν αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους ως προς την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Όμως η Forthnet χρωστά ούτε λίγο ούτε πολύ 330 εκατ. ευρώ στις τράπεζες. Αυτή είναι η προίκα της…

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στη Forthnet πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2013 αλλιώς οι τράπεζες θα γίνουν σκληρές απέναντί της.

Δείτε πώς η συνεργασία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος με Shell.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.