Σε ποια χώρα νοίκιασε καλλιεργήσιμη γη η Κίνα λόγω ανικανότητάς της

H Κίνα αδυνατεί να παράγει όσα χρειάζονται οι κάτοικοί της και νοικιάζει καλλιεργήσιμη γη σε διάφορες χώρες του κόσμου. Σε ποια χώρα νοίκιασε καλλιεργήσιμη γη η Κίνα;

Πέρα από την νέα μόδα στη Κίνα να νοικιάζεις το ταίρι σου, έρευνες έχουν δείξει ότι το 1% της καλλιεργήσιμης γης του πλανήτη έχει πουληθεί σε ξένους επενδυτές με στόχο να καλλιεργούν εκτάσεις για λογαριασμό άλλων χωρών.

Η Κίνα η πολυπληθέστερη χώρα στη γη έχει αγοράσει καλλιεργήσιμη γη στη Νότιο Αμερική, στη Νοτιοανατολική Ασία και στην Αφρική.

Η μεγαλύτερη και πιο πρόσφατη επένδυση της Κίνας είναι στην Ουκρανία. Η εταιρία Xinjiang Production νοίκιασε το 5% της Ουκρανικής γης μέσω της εταιρίας αγροτικών εκμεταλλεύσεων KSG Argo, με σκοπό να την καλλιεργήσει.

Η κυβέρνηση της χώρας δεν επιβεβαιώνει το γεγονός επειδή υπάρχουν αντιδράσεις από τους Ουκρανούς αγρότες που δηλώνουν ότι αυτό είναι ξεπούλημα της γης τους στους Κινέζους.

Ο πρόεδρος της εταιρίας Argo Σεργκίι Κασάνοφ θέλοντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις των συμπατριωτών του δήλωσε : «Οι Κινέζοι δεν έχουν πολιτικές φιλοδοξίες στην Ουκρανία, ο σκοπός της παρουσίας τους εδώ είναι καθαρά οικονομικός και η στρατηγική τους βασίζεται στον οικονομικό πραγματισμό. Μόνο Ουκρανοί θα εργάζονται στα χωράφια της χώρας μας, η Κίνα θα μας δώσει την τεχνογνωσία, την τεχνολογία και τα μέσα».

Ο διεθνής Τύπος αναφέρει ότι ο τελικός στόχος των Κινέζων είναι η εκμετάλλευση τριάντα εκατομμυρίων στρεμμάτων στην Ουκρανία, έκταση που ισοδυναμεί με την έκταση του Βελγίου και αντιστοιχεί στο 9% της καλλιεργήσιμης γης στην χώρα.

Τον ερχόμενο μήνα ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, ενώ κι άλλες ουκρανικές και κινεζικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει μεταξύ τους συνεργασία για επενδύσεις και εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Διαβάστε ποια είναι τα 62.000 ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί λόγω πλειστηριασμών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.