Νέα πρόκληση Τόμσεν: τι είπε στον Στουρνάρα. Μαζεύτε τον

Ποια η νεά προκλητική στάση του Πολ Τόμσεν στον Γιάννη Στουρνάρα; Τι του είπε; Διαβάστε παρακάτω.

Προκατειλημμένοι έναντι της Ελλάδας, παρά τις αιματηρές θυσίες ετών, εξακολουθούν να είναι οι εκπρόσωποι των δανειστών και, κυρίως, ο πολύς κ. Πόλ Τόμσεν, που ως άλλος Προκρούστης επιθυμεί νέο μαχαίρι στα εισοδήματα των πολιτών. Η στάση Τόμσεν, ο οποίος, σε αντίθεση με τις πιο μετρημένες τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εξακολουθεί να ζητά… αίμα από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εκδώσει θετική αξιολόγηση για την οικονομία φέρεται να εξόργισε ακόμη και τον συνήθως ήπιο – και πάντως όχι «αντίπαλο» των δανειστών – κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Τόμσεν υπήρξε ιδιαιτέρως επιθετικός και μάλιστα φέρεται να κατήγγειλε την ελληνική πλευρά ότι διαπραγματεύεται μέσω… δημοσιευμάτων. Αυτός ο ισχυρισμός προκάλεσε την οξεία αντίδραση του κ. Στουρνάρα.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι οι κ.κ. Γ. Άσμουνσεν και Γ. Ντάισελμπλουμ, δηλαδή οι «δανειστές» άνοιξαν δημοσίως ζήτημα δημοσιονομικού κενού τοποθετώντας το στο αστρονομικό επίπεδο των τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Τόμσεν έκανε πώς δεν άκουσε την απάντηση Στουρνάρα, όπως άλλωστε δεν δείχνει πρόθυμος να ακούσει και τα στοιχεία που παρουσιάζει η ελληνική πλευρά για τη βελτίωση των δημοσιονομικών δεδομένων και τη δυνατότητα αποφυγής νέων οριζόντιων μέτρων.

Με τη στάση του επιβεβαιώνει ότι η διαπραγμάτευση που άνοιξε θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και θα τραβήξει σε μάκρος. Και όχι με ευθύνη της ελληνικής πλευράς…

Άλλη μια έκρηξη αναίδειας

Αναστάτωση στην κυβέρνηση (και όχι μόνο) προκάλεσε η ατάκα που πέταξε ο Πολ Τόμσεν, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. «ΔΝΤ» μπήκε στη σύσκεψη και στράφηκε προς τους κυβερνητικούς αξιωματούχους λέγοντάς τους «μη λέτε εκεί έξω (στους δημοσιογράφους) ότι δεν θα πάρετε μέτρα, γιατί απλά θα τα πάρετε».
Μάλλον ο κ. Τόμσεν δεν κατάλαβε ότι έχει γίνει στόχος αγανακτισμένων πολιτών με όσα λέει και όσα κάνει, εκτός της «έδρας» του…

Διαβάστε τι ανέφερε το τηλεφώνημα Τόμσεν σε Στουρνάρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.