Επίδομα θέρμανσης 2013-2014: κάντε αίτηση στο www.gsis.gr

Μπείτε στο www.gsis.gr για να κάνετε την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου 2013-2014. Ποια είναι τα δικαιολογητικά για το επίδομα θέρμανσης;

Ξεκίνησε από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 η λειτουργία της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr για ηλεκτρονική υποβολή αίτησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2013-2014.

Από την υπηρεσία στο www.gsis.gr μπορείτε να επιλέξετε αν θα υποβάλετε Αίτηση ένταξης στο Μητρώο.

Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της www.gsis.gr συνδέονται, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, ανεξάρτητα αν έχουν λάβει κλειδάριθμο ή όχι.

Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet για να εισέλθουν στο www.gsis.gr, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας ΑΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιου εκ των τελευταίων 5 εκκαθαριστικών των Δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.

Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης σας και τυχαίνει το όνομα χρήστη σας να ταυτίζεται με τον ΑΦΜ σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Για αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης σας μέσω των σχετικών διαδικασιών. (βλέπε αντίστοιχο FAQ).

Επιπλέον, η αίτηση για το επίδομα θέρμανσης εκτός από το www.gsis.gr θα μπορεί να υποβληθεί μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών (HELP DESK /CALL CENTER) της Γ.Γ.Π.Σ στο 2104803141. Στην περίπτωση αυτή η είσοδος του χρήστη θα γίνεται επίσης καταχωρώντας τον ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης κάποιας εκ των τελευταίων 5 εκκαθαρίσεων Φόρου Εισοδήματος. Η δυνατότητα αυτή δε θα προσφέρεται για διαχειριστές – εκπροσώπους.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την υποβολή της αίτησης για το επίδομα θέρμανσης τηλεφωνικά είναι

1. Εκκαθαριστικό δήλωσης Φόρου Εισοδήματος(οποιοδήποτε τελευταίας πενταετίας).
2. Βιβλιάριο τραπέζης.
3. Λογαριασμός ΔΕΗ.
4. Εάν πρόκειται για πολυκατοικία χρειάζεστε και τον ΑΦΜ του Διαχειριστή καθώς και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ του Κοινόχρηστου ρολογιού.

Τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης καθώς και οι προθεσμίες υποβολής αναφέρονται στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών Δ33 504299 ΕΞ2012 16/11/2012.

Διαβάστε ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.