Πικρό τέλος για τα ζαχαροπλαστεία “Αγαπητός”. Πτώχευση

Σε πτώχευση κηρύχθηκε κι επισήμως με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης η γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων Αγαπητός.

Σε πτώχευση κηρύχθηκε κι επισήμως με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (24090/22-11-2013) η γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων Αγαπητός, η οποία δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τη ραγδαία πτώση των πωλήσεών της κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα περί ανασυγκρότησης της “Αγαπητός Γαστρονομία” για την ένταξή της στο άρθρο 107 του Πτωχευτικού Κώδικα, θεωρώντας ότι ο σχεδιασμός της διοίκησης για τη διάσωση της εταιρείας δεν ήταν επαρκής και το επιχειρηματικό της πλάνο δεν θα οδηγούσε τελικά στην ανάκαμψή της.

Σημειωτέον ότι η εταιρεία της οικογένειας Βαλογιώργη, είχε πραγματοποιήσει μεγάλο ”άνοιγμα” στην πρό κρίσης εποχή, ειδικά από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 και μετά έχοντας προχωρήσει σε ευρύ πρόγραμμα επέκτασης και μέσω franchise, ενώ οι όποιες κινήσεις πραγματοποιήθηκαν με κλείσιμο των μή αποδοτικών καταστημάτων δεν είχαν τελικά αντίκρυσμα. Ο τζίρος της εταιρείας στην πενταετία της κρίσης έπεσε σε επίπεδα κάτω του μισού- από τα 6,6 εκατ. ευρώ του 2008 σε επίπεδα κάτω των 3 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ τώρα το σύνολο των υποχρεώσεών της υπολογίζεται σε επίπεδα κοντά στα 10 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ποιο το πικρό τέλος για τα ζαχαροπλαστεία Αγαπητός.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.