Ευρωεκλογές 2014: επικείμενη αποχώρηση Σαμαρά. Ραγδαίες εξελίξεις

Ποιες είναι οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις; Διαβάστε για την επικείμενη αποχώρηση του Αντώνη Σαμαρά στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με το newsnow, η χθεσινή κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ρίξει το γάντι στο πολιτικό ρινγκ, για τον χαρακτήρα των ευρωεκλογών δεν ενέχει ουδεμία ουσιαστική πρόκληση δεδομένου ότι είναι ηλίου φαεινότερον ότι η οργή της Ελληνικής κοινωνίας λειτουργώντας ως ηφαίστειο θα εκραγεί στις ευρωεκλογές οι οποίες θα έχουν ξεκάθαρα το χαρακτήρα εθνικών εκλογών.

Τα κομματικά επιτελεία το γνωρίζουν και ήδη έχουν ξεκινήσει τον στρατηγικό προγραμματισμό τους. Η ειδοποιός διαφορά όμως έγκειται στο γεγονός ότι η Ν.Δ. σε αυτές τις εκλογές δεν θα έχει αρχηγό της τον Αντώνη Σαμαρά. Στο άμεσο μέλλον θα αλλάξει αρχηγό και η χώρα πρωθυπουργό!

Ο Αντώνης Σαμαράς και το στενό του περιβάλλον γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι οδυνηρό για την Ν.Δ. και η σίγουρη συντριβή της θα χρεωθεί αποκλειστικά στον ίδιο. Για τον λόγο αυτό επεξεργάζεται το σχέδιο αποχώρησής του από την πρωθυπουργία με “κομψό” τρόπο.

Δεν θέλει να χρεωθεί πολιτικά με ένα προσωπικό εξευτελισμό όπως ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος θα διαμορφώσει την πολιτική του υστεροφημία. Ίσως…6-7 βουλευτές να καταψηφίσουν κάποιο νομοσχέδιο η να αυτομολήσουν από την Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία με έντεχνο τρόπο ( την γνωρίζει καλά εξ’ άλλου αυτή την διαδικασία!).

Είναι προτιμότερο να επικαλεσθεί αποστασία παρά πολιτικό εξευτελισμό. Η διαδικασία αυτή θα λειτουργήσει ως κολυμβήθρα τού Σιλωάμ αλλάζοντας το αρνητικό πολιτικό του προφίλ και σώζοντας το πολιτικό του μέλλον και υστεροφημία.

Και αμέσως θα επικαλεσθεί τα εμπόδια τα οποία συνεχώς δέν του έδιναν την ευχέρεια να κυβερνήσει θετικά προς όφελος του λαού π.χ. οργανωμένα συμφέροντα ύποπτα κέντρα κ.λ.π. και μάλιστα θα προβαίνει και στην απαραίτητη κριτική του σε μελλοντικές αποφάσεις του αντικαταστάτη του η στον Στουρνάρα, (στην ουσία θα αποστασιοποιείται από την προσωπική του στρατηγική ως πρωθυπουργός)

Ο οβιδιακός του μετασχηματισμός έχει ήδη ξεκινήσει. Ήδη αναζητείται “εύκολος” νέος πρωθυπουργός.

newsnow.gr

Διαβάστε πώς έκανε απόπειρα αυτοκτονίας η Βίκυ Σταμάτη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.